Team van Hertog Jan komt naar ‘t Zand

Het team van Hertog Jan neemt straks zijn intrek in dit pand. © Davy Coghe
Redactie KW

Als alles volgens plan verloopt, opent er over enkele maanden een nieuw prestigieus restaurant aan het vernieuwde Zand. Eind augustus sluit het restaurant bij Hotel Zand immers de deuren om er plaats te maken voor het team van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van sterrenrestaurant Hertog Jan, die er in het voorjaar van 2019 een nieuwe zaak willen openen.

Aan het volledig vernieuwde plein ‘t Zand opent in het voorjaar van 2019, als alles volgens plan verloopt, een gloednieuw restaurant. En niet zomaar een nieuw restaurant, maar wel een zaak die zal worden gerund door het team van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van driesterrenzaak Hertog Jan en bistro LESS.

De Mangeleer en Boudens maakten eerder al duidelijk dat LESS, die nu nog huist op de originele locatie van Hertog Jan langs de Torhoutste Steenweg op de grens tussen Sint-Michiels en Sint-Andries, zou verhuizen naar de Brugse binnenstad. Ook het concept zou worden aangepast naar een meer stedelijke, urban stijl met ook ruimte voor een kleinere hap en lekkere cocktail of gin-tonic.

Naar de binnenstad

“We hebben inderdaad plannen om een zaak te openen in de Brugse binnenstad”, bevestigt Joachim Boudens. “Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2019 te openen, maar het is nu nog te vroeg om daar veel meer over te vertellen.”

Bij hotel-restaurant Zand, laat eigenares Pascale van Moffaert verstaan dat ze effectief in vergevorderde besprekingen is met het team van Hertog Jan en dat het de bedoeling is dat zij in het restaurantgedeelte komen.

“Vrijdag (vandaag red.) zit ik met de mensen van Hertog Jan rond de tafel en zullen de afspraken verfijnd worden. Ik blijf het hotel hier runnen, maar de uitbating van het restaurant wordt eind deze maand al stopgezet. Het team van De Mangeleer en Boudens zal dan de locatie volledig laten herinrichten en naar ik verneem is het de bedoeling dat ze hier in de loop van het voorjaar van 2019 van start gaan.”