Team Sint-Medard rocks!

© (Foto EF)
Redactie KW

Het Heuvellandse woonzorgcentrum WZC Sint-Medard in Wijtschate wordt sedert het uitbreken van de crisis geleid door directeur Sigurd Verstraete.

“Tot op heden tellen we geen besmette personen onder onze bewoners en personeel. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat dit deels toeval is maar ik wil zeker ook meegeven dat onze medewerkers heel strikte voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Ik hou dan ook vast aan onze slogan Team St.-Medard Rocks. We blijven er alles aan doen om het virus buiten ons WZC te houden.”

Een rollercoaster van emoties en gevoelens. Dit is hoe de coronacrisis in het Heuvellandse woonzorgcentrum kan omschreven worden. Dit blijkt uit de getuigenis van Vanessa Spinnewyn, één van de personeelsleden. ” Zowel positieve als negatieve gevoelens gaan hier hand in hand. Er is de angst en boosheid door de onbekende vijand covid 19. Er is ook het verdriet voor de zovele geliefden die worden gemist. Twijfel en onzekerheid overheersen vaak. Doen we wel ons best genoeg om het virus buiten te houden? Hoe lang moeten we dit nog volhouden? We hebben sedert de uitbraak van het virus zoveel vragen, maar geen pasklare antwoorden.” Binnen het woonzorgcentrum blijft iedereen wel vol optimisme werken en wonen.

“Als nooit tevoren heerst er een gevoel van samenhorigheid. In tijden waar we letterlijk afstand moeten nemen hebben we ons als team nog nooit zo verbonden gevoeld met de bewoners als nu. We zijn één grote familie geworden. Een familie die voor elkaar zorgt. Door de lockdown zitten we op ons eiland en we proberen er samen het beste van te maken. Iedere dag worden er activiteiten georganiseerd. Er worden spelletjes gespeeld, er wordt gekaart, gebakken, gesmuld, gedanst, gezongen en ja ook gelachen.” Van de bij de start van de crisis startte WZC Sint-Medard met een facebookpagina die ondertussen door een kleine 500 mensen gevolgd wordt. ” Er werd via sociale media zoals skype en facebook een mogelijkheid gecreëerd om met de buitenwereld te communiceren. We worden overladen met lieve steunbetuigingen, lekkere en leuke attenties van buitenaf. Waarvoor onze oprechte dank! Ze geven ons de steun en de kracht om iedere dag het beste van onszelf te geven.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.