Presentatoren Niels Destadsbader en Nicolette Van Damme zijn al enkele weken op zoek naar de beste synchroondansende teams van Nederland en België. Ook Team Life van het Life Danscenter waagt zijn kans. Op tv-vlak hebben sommige teamleden al wat ervaring. "In 2015 raakte ik tot bij de top tien dansers van 'So You Think You Can Dance', zegt lesgever Dieter Vandeputte. "Een jaar later raakten we met onze Life Compagnie ook tot in de finale van 'Belgium's Got Talent. Nu wacht er ons dus een nieuwe televisie-uitdaging en die wordt meteen heel wat pittiger."

Team Life mocht in juni een auditie doen. Daaruit werden 20 Nederlandse en Belgische teams geselecteerd. "Niet evident, want die auditie viel net in de examenperiode", zegt Dieter. "Daardoor konden we maar met zes mensen deelnemen, terwijl je minimum met acht moest zijn. De productie liet dat gelukkig oogluikend toe en we zijn geselecteerd. In de show zelf zijn we wel met 12 crewleden te zien. Daarna volgden amper zes weken voorbereiding. Krap, maar we zijn er volledig voor gegaan."

Hakken

Het Life Danscenter maakte in de begindagen vooral furore met discoformaties. "Daar kwam dat synchroondansen al af en toe in voor, dus ik kon daar op terugvallen", vertelt Davy Desloovere, die samen met Frederik Devroe de choreografieën voor Team Life maakte. "Ik vond 'Dance as One' meteen een leuk dansconcept. We lieten het verhalende even los en focusten ons meer op techniek en timing." Het Izegemse team bereidde drie choreo's voor. "Eerst brengen we een dans op de tonen van 'In The Hall of the Mountain King' van Grieg, daarna is er een door de jury opgelegd nummer waar alle concurrende teams op moeten dansen", vertelt Dieter. "Slaag je er daarna in om genoeg punten van de juryleden te krijgen, dan mag je nog een derde nummer brengen. Of wij daar in geslaagd zijn, wil ik nog niet verklappen. Ik kan wel zeggen dat we op voorhand intensief op die derde choreo geoefend hebben. Ons team bestaat uit tien meisjes en twee jongens, waaronder ik. Toch wilden we een synchroondans op hakken doen. Die andere jongen Dylan Duck ademt vrouwelijke dans en geeft les op hakken bij ons. Hij is dus wel het een en ander gewoon. Het was dus een pittige voorbereiding, maar we wilden er een extra moeilijkheidsgraad insteken. Wie wil weten of we die dans mochten doen, zal moeten kijken."

Slaagt Team Life er in de jury te overtuigen, dan mag het door naar de kwartfinale van het programma. 'Dance as One' is op woensdag 28 november om 20.35 uur op vtm te zien. (vadu)

Presentatoren Niels Destadsbader en Nicolette Van Damme zijn al enkele weken op zoek naar de beste synchroondansende teams van Nederland en België. Ook Team Life van het Life Danscenter waagt zijn kans. Op tv-vlak hebben sommige teamleden al wat ervaring. "In 2015 raakte ik tot bij de top tien dansers van 'So You Think You Can Dance', zegt lesgever Dieter Vandeputte. "Een jaar later raakten we met onze Life Compagnie ook tot in de finale van 'Belgium's Got Talent. Nu wacht er ons dus een nieuwe televisie-uitdaging en die wordt meteen heel wat pittiger."Team Life mocht in juni een auditie doen. Daaruit werden 20 Nederlandse en Belgische teams geselecteerd. "Niet evident, want die auditie viel net in de examenperiode", zegt Dieter. "Daardoor konden we maar met zes mensen deelnemen, terwijl je minimum met acht moest zijn. De productie liet dat gelukkig oogluikend toe en we zijn geselecteerd. In de show zelf zijn we wel met 12 crewleden te zien. Daarna volgden amper zes weken voorbereiding. Krap, maar we zijn er volledig voor gegaan."Het Life Danscenter maakte in de begindagen vooral furore met discoformaties. "Daar kwam dat synchroondansen al af en toe in voor, dus ik kon daar op terugvallen", vertelt Davy Desloovere, die samen met Frederik Devroe de choreografieën voor Team Life maakte. "Ik vond 'Dance as One' meteen een leuk dansconcept. We lieten het verhalende even los en focusten ons meer op techniek en timing." Het Izegemse team bereidde drie choreo's voor. "Eerst brengen we een dans op de tonen van 'In The Hall of the Mountain King' van Grieg, daarna is er een door de jury opgelegd nummer waar alle concurrende teams op moeten dansen", vertelt Dieter. "Slaag je er daarna in om genoeg punten van de juryleden te krijgen, dan mag je nog een derde nummer brengen. Of wij daar in geslaagd zijn, wil ik nog niet verklappen. Ik kan wel zeggen dat we op voorhand intensief op die derde choreo geoefend hebben. Ons team bestaat uit tien meisjes en twee jongens, waaronder ik. Toch wilden we een synchroondans op hakken doen. Die andere jongen Dylan Duck ademt vrouwelijke dans en geeft les op hakken bij ons. Hij is dus wel het een en ander gewoon. Het was dus een pittige voorbereiding, maar we wilden er een extra moeilijkheidsgraad insteken. Wie wil weten of we die dans mochten doen, zal moeten kijken."Slaagt Team Life er in de jury te overtuigen, dan mag het door naar de kwartfinale van het programma. 'Dance as One' is op woensdag 28 november om 20.35 uur op vtm te zien. (vadu)