Team Burgemeester wordt Team Takeaway: “Horecahelden een hart onder de riem steken”

Minister Van Quickenborne koos voor een gezond slaatje. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Afgelopen weekend werd er niet in de kookpotten geroerd bij Team Burgemeester. Onder de noemer Team Takeaway trok het halve stadsbestuur richting hun favoriete restaurant voor een afhaalmaaltijd. “We willen zo de horeca een hart onder de riem steken”, klinkt het.

Naar goede gewoonte blijven ze bij stad Kortrijk niet bij de pakken zitten nu er opnieuw strengere coronamaatregelen gelden. Het stadsbestuur kondigde al een extra injectiepremie (bovenop de steun van de federale en Vlaamse regering) van 500 euro aan voor horecazaken en bedrijven in de evenementensector. Wie takeaway voorziet krijgt daar nog eens 250 euro bovenop. De premie spenderen kan alleen bij andere Kortrijkse handelaars.

Takeaway XXL

Een maatregel waar de meeste restaurant- en café-uitbaters dankbaar op reageerden. Maar omdat die premies het geleden verlies natuurlijk in de verste verte niet goed maken, promoot het stadsbestuur ook het afhalen van eten en drinken onder de noemer takeway XXL.

Om het Kortrijkzanen zo gemakkelijk mogelijk te maken om eten af te halen, maakte de stad een handig overzicht. Dat kan je raadplegen op kortrijk.be/takeaway XXL. Je kan er afhaalmogelijkheden zoeken op een kaart, of kiezen per categorie. Zo kan je op zoek naar ‘koffie, ontbijt en desserten’, ‘Belgische en Franse keuken’ of zelfs naar ‘vegetarisch’.

Overzicht

Nog niet alle inwoners vonden de weg naar die website, vandaar de actie van Team Burgemeester. Onder de noemer Team Takeaway zetten alle leden afgelopen weekend een restaurant in de kijker op sociale media. Minister van Justitie Vincent van Quickenborne hield het gezond met een slaatje van Deelite.

Burgemeester Ruth Vandenberghe trok naar Bistro Tout Court in de Budastraat voor een lekkere vol-au-vent en de bekende tattoo-artieste Cindy Frey vond een veganistisch slaatje bij La Cantine.

“We vonden het tijd voor iets leuk tijdens een regenachtig lockdownweekend”, legt Maarten Vander Stichele uit. Zelf ging hij langs voor Italiaans lekkers bij Pomodoro. “Wist je dat je sinds kort alle afhaalinitiatieven in Kortrijk kan terugvinden op een pagina? Een tof initiatief van onze schepen Arne Vandendriessche. Om die pagina bekender te maken en om onze horecahelden een hart onder de riem te steken, ging Team Burgemeester Kortrijk op takeawaypad. Doe mee, ga dit weekend ook eens takeaway afhalen en steun onze horeca!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten