Team 8930 maakt werk van mooiere centrumstraten in Menen

Lange tijd leek het erop dat Menen en vooral de centrumstraten in een neerwaartse spiraal zaten. Een terugval aan bezoekers en een verloederd straatbeeld waren er de grimme getuigen van. Onder impuls van Team 8930 lijkt daar nu verandering in te komen.

© CLL

Het was vooral de omgeving rond de Grote Markt die fiks in de klappen deelde. Ooit de meest prestigieuze winkelstraat van de grensgemeente, maar van die glorie was niet veel meer te merken. De leegstand zwaaide er de plak en de onbewoonbaardheid lag voor veel panden om de hoek te lonken.

Het kersverse Team 8930 maakte tijdens de verkiezingsperiode heel wat beloftes aangaande deze problematiek en het lijkt er sterk op dat die beloftes ook in daden worden omgezet. Enkele weken terug begon de sloop van drie panden die een doorn in het oog waren voor vele mensen. Wat er uiteindelijk met de nieuw vrijgekomen plaats dient te gebeuren blijft koffiedik kijken, maar het stadsbestuur installeert er wel tijdelijk een groene ader, voorzien van enkele speeltuigen voor de allerjongsten. “Stap per stap snijden we alle stadskankers weg”, klonk het toen strijdvaardig.

Vandaag (donderdag red.) werden aan de Grote Markt opnieuw enkele gebouwen gesloopt. Dit keer was het de beurt aan de Bruggestraat, waar twee verwaarloosde woningen met de grond gelijk werden gemaakt. “Hoewel de Bruggestraat hiervoor tot en met 30 augustus wordt afgesloten, is dit wel een particulier project”, horen we van Bjorn Grouwet, communicatieverantwoordelijke voor Stad Menen. “Het spreekt vanzelf dat we dit project nauwlettend in de gaten houden, iedere vorm van verfraaiingswerken is meer dan welkom in onze gemeente.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.