Te koop: voormalig gebouw van toprestaurant De Karmeliet

Voor dit prachtige gebouw telt u 2,6 miljoen euro neer. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het ruime pand in de Brugse Langestraat waar jarenlang driesterrenrestaurant De Karmeliet gevestigd was, staat te koop. De vraagprijs is niet min: 2,6 miljoen euro, maar daarvoor krijgt u wel bijzondere ruime zalen, een uitgeruste keuken, een orangerie en een wijnkelder.

Toen chef Geert Van Hecke enkele jaren terug stopte met De Karmeliet stond het pand ook al eens te koop, maar al vlug werd toen beslist om het toch te behouden en te gebruiken als feestzaal. Er zijn ook nog enkele burelen in gevestigd en de wijnkelder wordt nog gebruikt.

De vraagprijs voor het pand, met ruime zalen, een moderne keuken, orangerie, wijnkelder en burelen, bedraagt 2,6 miljoen euro. “Het pand wordt eigenlijk niet voldoende verhuurd voor feesten. Het is ook bijzonder groot natuurlijk, wat het niet voor iedereen evident maakt. En de kosten om zo’n gebouw te onderhouden lopen toch behoorlijk hoog op”, laat Van Hecke verstaan.

“Daarom zetten we het nu toch opnieuw te koop. Maar daar is voor alle duidelijkheid geen haast bij. Er staan immers nog wat feesten op de agenda. Dus het het zal zeker nog wel een jaar duren vooraleer het effectief vrij komt. Tot dan kunnen we het dus nog wel goed gebruiken. Maar ik heb altijd gesteld dat het pand uiteindelijk zou verkocht worden. Het is nooit de bedoeling geweest om het langdurig in eigen bezit te houden om het dan te verhuren; dat is altijd maar een tijdelijk opzet geweest.”

Van Hecke opende intussen al drie jaar geleden het kleinschaliger restaurant Zet’Joe, iets verderop in de straat. Dat restaurant haalde nauwelijks een jaar na de opening al een eerste ster. “Maar we gaan zeker niet zweven. Een tweede ster zou ik uiteraard niet weigeren, maar we zijn niet van plan om daarvoor grote veranderingen te doen, laat staan uit te breiden of zo. Zet’Joe is goed zoals het is”, stelt Van Hecke. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier