TDTI gelast duatlon en triatlon af

De triatlon wordt uitgesteld naar volgend jaar. © EF

Triatlon en Duatlon Team Ieper gaat over tot afgelasting van twee grote evenementen. De duatlon op 1 juni vindt niet plaats en ook de triatlon op 20 september stellen ze uit naar volgende jaar. De organisatie vindt het onverantwoord om 20 dagen na de (voorlopige) deadline van het verbod op massa-evenementen duizenden mensen te laten samenkomen in en rond de Ieperse binnenstad.

“Door de huidige maatregelen en de voorspellingen voor de komende maanden zien wij ons genoodzaakt om de Sportics Duatlon op 1 juni én de Eskimoo Triathlon op 20 september niet te laten doorgaan”, laat de organisatie weten op Facebook.

“Juni is heel dichtbij en dus meer dan te begrijpen. 20 september lijkt veraf maar als alle grote evenementen tot eind augustus nu al verboden worden, vinden wij het onverantwoord om dan 20 dagen later een paar duizend mensen samen te brengen op en naast het parcours. Hopend op uw begrip nodigen wij jullie nu al uit in 2021 op de Crossduatlon in Westrozebeke op zaterdag 30 januari, Duatlon in Ieper op maandag 24 mei en Triatlon in Ieper op zondag 19 september. Meer info volgt in verband met terugbetaling en tegoedvoucher voor 2021 of 2022.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.