TC Yper herstart op 11 mei

Het bestuur van TC Yper met v.l.n.r. Thomas Ketels, Mario Deroo, Patrick Santens, Patrick Deroo en Yannick Ostyn, kijken al uit naar de heropening van TC Yper. (archieffoto) © EF
Redactie KW

Vanaf maandag 11 mei kan er opnieuw tennis gespeeld worden bij TC Yper. “Meer dan tennissen zal het niet zijn”, weet zaakvoerder en coach Yannick Ostyn. “We houden ons aan de opgelegde maatregelen en concentreren ons uitsluitend op een balletje slaan.”

Begin maart startten bij TC Yper de verfraaiingswerken van de buitenterreinen. “Deze werken werden helaas midden maart abrupt onderbroken door de coronaramp. De werken lagen stil tot enkele dagen geleden. Aangezien de werken nu pas zijn hervat, is de datum van 4 mei voor heropstart niet haalbaar. We prikken de heropstartdatum daarom op 11 mei. Tegen dan zullen de terreinen grotendeels van nieuwe omheining voorzien zijn en kan er terug comfortabel getennist worden.”

Reservatie

Het gebouw van de tennisclub zal enkel en alleen gebruikt kunnen worden als in- of uitgang. De inkomhal mag geenszins als ontmoetingsplaats gebruikt worden. Wij vragen iedereen onmiddellijk door te lopen naar ofwel de buitenterreinen of de parking.

Het gebruik van de squashzalen, de kleedkamers, de indoorterreinen en de cafetaria is verboden. Er kan ook enkel gespeeld worden na reservatie en enkel outdoor. “Het wordt tennissen en dan meteen terug naar huis. Er zal ook geen terrasmeubilair of zitmogelijkheid voorzien worden. Wel ontsmettingsgel. Elke speler gebruikt zijn eigen gemerktekende ballen.

Compensaties

De Ieperse tennisclub hoopt dat het dubbeltornooi kan plaatsvinden van 8 juni tot 21 juni. “Hetzelfde verwachten wij voor de tenniskampen van deze zomer. De interclubcampagne die gepland stond in april, mei en juni wordt volledig opgeschort. De federatie plant een nieuwe interclubcampagne in de zomermaanden.”

Ook de compensaties voor abonnementsleden en tennisscholen werden geregeld. “We passen deze toe in functie van ledenbinding, met kortingen op nieuwe abonnementen of lessenreeksen. Er worden dus geen gelden terugbetaald. Op deze situatie van overmacht, die overigens heel lang duurde en nu ook nog verder blijft duren, was niemand voorzien. De omvang van het gebeuren is economisch zodanig groot dat het ons niet in de mogelijkheid stelt om voor elk lid of lesvolger te handelen zoals wij in normale omstandigheden zouden doen.”

Het zal deugd doen om terug een balletje te kunnen slaan. Wij hopen er samen het beste van te maken”, besluit Yannick Ostyn. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.