TC Vijverhof wil uitbreiden met vier nieuwe padelterreinen

Tennisclub Vijverhof in Sijsele toont zich bijzonder ambitieus met een nieuw bestuur, een nieuw logo én plannen om uit te breiden met vier padelterreinen. “We willen terreinen voor de populaire padelsport voorzien op de zone waar nu de vijver ligt, naast de zomerbar”, zegt sportief manager Yannis Boltagiannis.

Yannis Baltogianis: “Er worden geen tennisbanen opgeofferd voor de padelterreinen.”© Davy Coghe
Yannis Baltogianis: “Er worden geen tennisbanen opgeofferd voor de padelterreinen.”© Davy Coghe

TC Vijverhof 2.0: onder die noemer zetten vader en zoon Christos en Yannis Baltogiannis een reeks vernieuwingen in gang bij de tennisclub langs de Antwerpse Heirweg in Sijsele. Christos, die de tennisclub in 2011 overnam en deed groeien en bloeien, verblijft momenteel in Griekenland om zijn moeder bij te staan na het recente overlijden van zijn vader. Het is dan ook zoon Yannis, sportief manager bij de club, die ons te woord staat.

“We hebben een nieuw, breder gedragen bestuur aangesteld waardoor ook de leden wat meer inspraak hebben. Björn Branders van Bizzo Bike, een grote sponsor, wordt de nieuwe voorzitter. Er komt ook een nieuw logo, dat het wat verouderde embleem uit 1984 moet doen vergeten. Maar het belangrijkst zijn onze plannen om de infrastructuur hier uit te breiden met vier padelterreinen”, vertelt Yannis.

“Voor alle duidelijkheid: we gaan niet, zoals veel andere tennisclubs, tennisbanen opofferen om ruimte te maken voor padel. We hebben vierhonderd actief spelende leden en hebben dus al onze tennisbanen nodig. De ruimte voor padel zou er extra bij komen. Waarom we willen inzetten op padel? Simpel, het is een steeds populairder wordende sport en ook onder onze leden wordt er vaak over gesproken. Door de coronabeperkingen kan er bovendien al maanden niet meer binnen getennist worden. We probeerden dat op te lossen door iedereen zo lang mogelijk op de buitenbanen te laten tennissen, maar het werd toch duidelijk dat er een bijkomende buitenaccommodatie voor padel nodig is.”

Vijver dempen

“De bedoeling is om vier terreinen te voorzien op de zone waar nu de vijver aan de voorkant van het domein ligt, naast de zomerbar en het speeldorpje voor de kinderen.”

Het gaat echter om een operatie die wel wat voeten in de aarde heeft, ook letterlijk, want de vijver zou voor een groot deel moeten worden gedempt, oftewel volgestort met aarde en zand.

“We zijn nu bezig met de vergunningsaanvraag. Evident is het niet maar we hopen de kans te krijgen om dit te realiseren. Ik heb de indruk dat het stadsbestuur van Damme ons dossier genegen is, maar er moet ook nog advies komen van Agentschap Natuur en Bos. Mogelijk moeten we dan een deel van de vijver opwaarderen ter compensatie, of met onze vijver achteraan iets doen. Sowieso willen we slechts zestig procent van de volledige vijver vooraan dempen.. Als de vergunning rond geraakt, hopen we dat er tegen de zomer padel kan gespeeld worden op onze nieuwe infrastructuur.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.