TC Sint-Michiels opent vier padelterreinen

Zondagavond werden de padelterreinen officieel ingespeeld. © (ACR)
Redactie KW

TC Sint-Michiels is sinds begin mei Sint-Michiels Tennis- en Padelclub en daar heeft men een goede reden voor, want de club in de Xaverianenstraat werd uitgebreid met vier padelterreinen die zondagavond officieel werden ingespeeld. Ondertussen is het aantal leden verdubbeld.

De Sint-Michiels Tennis- en Padelclub heeft momenteel zeshonderd tennisleden en vierhonderd padelleden. “Tweehonderd van hen doen beiden. In totaal gaat het dus om achthonderd leden. Ondertussen is er wel een ledenstop”, zegt voorzitter Henk De Vuyst. “Door de combinatie van tennis en padel kunnen we de druk op onze terreinen wel wat ontlasten en alles wat meer spreiden. Een belangrijk voordeel van padel is dat je het in alle weersomstandigheden kunt spelen.”

De club in Sint-Michiels wordt ook ‘s winters uitgebaat. Met vier terreinen voor padel kan dat, want tennis valt dan weg. “Het wordt een uitdaging om alles goed georganiseerd te krijgen en te managen”, vindt de voorzitter. De club maakt het hele jaar door ook gebruik van een indoor tennisveld in de omniumsportzaal in het naastgelegen sportcomplex. Bart De Blauwe geeft er als hoofdtrainer tennislessen.

250.000 euro

Dankzij de transformatie van Sint-Michiels Tennis- en Padelclub kwam er op de site van de Xaverianen dus een sportmogelijkheid bij. Het gaat om een investering van een kleine 250.000 euro, met de omgevingswerken inbegrepen. Volledig ten laste van de club. “Dankzij de padelterreinen hebben we veel bijkomende sponsoring. En de vele leden zorgen uiteraard voor meer inkomsten. Op die manier kunnen we dat zelf financieren. Ons budgettair plan ziet er wel veel beter uit dan voorzien, dankzij de padelsport die voor een enorme boost aan onze club zorgde.”

Sevgim De Vuyst, de echtgenote van de voorzitter, ontwierp de nieuwe site. Er zijn overigens nog meer plannen. Zo wil men het geheel verder afwerken met een zomerbar en tegen volgend voorjaar komt er naast de padelvelden een speelterrein voor de kinderen.

Zondagavond werden de padelterreinen officieel ingespeeld. Enkele Belgische topspelers zorgden voor een exhibitiewedstrijd. Vooraf was er een partijtje waar de voorzitter en zijn echtgenote aan deelnamen en ook burgemeester Dirk De fauw en sportschepen Franky Demon. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier