TC Moorslede begint seizoen met nieuwe terreinen

TC Moorslede kan gebruik maken van een gloednieuwe accommodatie. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

De nieuwe tennisclub TC Moorslede is begonnen aan het seizoen. De club maakt gebruik van de gloednieuwe terreinen op de site Grimmertinge.

Op zaterdag 1 juli 2017 werden de nieuwe tennisterreinen op de site Grimmertinge officieel geopend. Op dat moment kon ook TC Moorslede van start gaan. “Het eerste, weliswaar verkort zomerseizoen, werd meteen een schot in de roos. In een mum van tijd groeide de club van 50 naar 125 leden”, luidt het bij het bestuur van de vereniging. Bijna een jaar later is het zomerseizoen intussen terug op gang getrokken.

Sinds kort is er op iedere donderdag een clubavond. De aanwezigen worden via lottrekking gekoppeld aan een medespeler en samen spelen ze zo een aantal wedstrijden. “Daarbij zullen we de verlichting voor het eerst gebruiken. Zo kan er nog tot laat op de avond gesport worden.” Binnenkort start ook de interclubcompetitie waar TC Moorslede met vier ploegen zal aantreden. Het paradepaardje van het tennisseizoen is het dubbeltornooi dat voor het eerst zal doorgaan op de buitenterreinen van TC Moorslede. Het tornooi start op 9 juli. De finaledag staat op 21 juli ingepland. De club wil ook verder blijven inzetten op jeugd. Zo organiseert de vereniging verschillende tennislessen en tenniskampen. Die staan onder leiding van Alexander Vanwalleghem en Johan Verkest.

Een volgende stap in de uitbouw van de nieuwe tennisclub is de bouw van een nieuw clubhuis. De club kijkt ook uit naar hoe ze de terreinen beter kunnen beschermen. Vaak liggen de tennisvelden bezaait met kleine haakjes, voetballen die tegen de netten vliegen of jongeren die onder de netten door kruipen. “Het eerste jaar van de tennisvereniging werd een groot succes. We hopen dan ook dat we op een dergelijke manier verder kunnen werken aan de toekomst van de club.”

Inschrijvingen en meer info via www.tcmoorslede.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier