‘Taxi Wilfried’ op 87-jarige leeftijd overleden in Izegem

© gf - uitvaartcentrum Snoeck
Jos Remaut

We vernemen het overlijden van Wilfried Maertens, hij werd 87. Wilfried was decennialang in Izegem een bijzonder bekend volksfiguur. Hij runde onder meer een taxibedrijf, was begrafenisondernemer en cafébaas en was als vrijwilliger een van de stichters van de Dienst 900, op vandaag de Dienst 100, in Izegem.

Aanvankelijk had Wilfried ook een krantenronde, die hij had overgenomen van een oom van hem die naar Canada was vertrokken. Door zijn krantenronde leerde hij zijn echtgenote Diane Smet kennen, met wie hij in 1959 in het huwelijksbootje stapte en die zijn hele leven lang zijn grote steun en toeverlaat is geweest. Want Wilfried leidde een héél druk en onregelmatig leven. Op vrije jonge leeftijd was hij ook al van start gegaan met een taxibedrijf, en later kwam daar ook nog de uitvaartverzorging bij, die hij overnam van Lieven Dedeyne uit Emelgem.

Als vrijwilliger stond hij ook aan de wieg van de Dienst 900, als chauffeur van de ziekenwagen. Wanneer er ‘s nachts bij hem thuis een oproep binnenkwam uit de zeer brede regio rond Izegem, stak hij snel de Roeselaarsestraat over om Albert Vandommele, die aan de overzijde woonde, op te pikken als ambulancier en uit te rukken.

In 1961 trokken Wilfried en Diane in in café Belfort, recht tegenover de Sint-Jozefskliniek, waar Wilfried zo goed thuis was en zo gewaardeerd werd door de zusters. Zeven dagen op zeven hielden ze het café open, terwijl Wilfried ook doorging met zijn andere beroepsbezigheden. In 1984 gingen ze terug naar hun woning. In 1994 liet Wilfried zijn zaak over aan Jacques Varrewaere, die ze op zijn beurt in 1998 overliet aan Wilfrieds oud-collega Marc Snoeck. Die bouwde kort daarna in de Bellevuestraat zijn funerarium uit aan de achterzijde van wat vroeger Taxi Wilfried was. Wilfried bleef nog geruime tijd meehelpen in de zaak van Marc en Stefaan Snoeck.

Wilfried, die maandagavond overleed in de Sint-Jozefskliniek, is de vader van een zoon en twee dochters. Die zorgden voor een nageslacht van zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 13 april om 11 uur in de aula van het uitvaartcentrum Snoeck, in de Bellevuestraat 24 in Izegem. Wie de overledene voordien een laatste groet wil brengen, kan daarvoor elke dag van 15 tot 19 uur terecht in het uitvaartcentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier