Jersy Vandecasteele en zijn partner Ria hielden de voorbije weken de deuren van hun frituur De Statie in de Stationsstraat gesloten, maar op 1 april openen ze met hernieuwde moed de deuren. "Weliswaar enkel 's avonds", zegt Jersy. "Thuis raak je het klussen al snel beu en ga je je vervelen. Daarom vonden we het opportuun de deuren terug te openen, mits de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo hebben we plexiglas van standenbouwer Bulik op onze toog laten plaatsen en mag je vanzelfsprekend enkel hier frietjes ophalen of laten leveren." Voor dat laatste luik sloegen de uitbaters de handen in elkaar met Kristof Gryspeerdt, die in Izegem een eigen taxidienst heeft.

"Zijn werk is op een tiende van het normale teruggevallen en dus vonden we het interessant om samen te werken", zegt Jersy. "Voor zes euro extra komt Kristof de frietjes in Groot-Izegem tot bij jou thuis leveren. Het spreekt voor zich dat het toch een menu van minimum tien euro moet zijn. Voor een Bicky Burger gaan we hem uiteraard niet op pad sturen. We zien het als een extra service in deze moeilijke tijden en hopelijk kunnen de mensen dit initiatief smaken. Ook wie minder mobiel is, is hier hopelijk mee gebaat." Betalen kan aan de deur, maar ook via de applicatie Payconiq. Frituur De Statie is vanaf 1 april voorlopig enkel 's avonds van 18 tot 21 uur open.

(vadu)

Jersy Vandecasteele en zijn partner Ria hielden de voorbije weken de deuren van hun frituur De Statie in de Stationsstraat gesloten, maar op 1 april openen ze met hernieuwde moed de deuren. "Weliswaar enkel 's avonds", zegt Jersy. "Thuis raak je het klussen al snel beu en ga je je vervelen. Daarom vonden we het opportuun de deuren terug te openen, mits de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo hebben we plexiglas van standenbouwer Bulik op onze toog laten plaatsen en mag je vanzelfsprekend enkel hier frietjes ophalen of laten leveren." Voor dat laatste luik sloegen de uitbaters de handen in elkaar met Kristof Gryspeerdt, die in Izegem een eigen taxidienst heeft. "Zijn werk is op een tiende van het normale teruggevallen en dus vonden we het interessant om samen te werken", zegt Jersy. "Voor zes euro extra komt Kristof de frietjes in Groot-Izegem tot bij jou thuis leveren. Het spreekt voor zich dat het toch een menu van minimum tien euro moet zijn. Voor een Bicky Burger gaan we hem uiteraard niet op pad sturen. We zien het als een extra service in deze moeilijke tijden en hopelijk kunnen de mensen dit initiatief smaken. Ook wie minder mobiel is, is hier hopelijk mee gebaat." Betalen kan aan de deur, maar ook via de applicatie Payconiq. Frituur De Statie is vanaf 1 april voorlopig enkel 's avonds van 18 tot 21 uur open.(vadu)