Tattoo Mike zet eerst tatoeage na de coronalockdown

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Maandag 18 mei start fase 2 van de versoepelingen van de coronamaatregelen. Heel wat sectoren, waaronder ook de ‘contactberoepen’ kunnen, mits het volgen van enkele richtlijnen, ook opnieuw aan de slag. Ook tattoosalons kunnen onder fase 2 opnieuw de deuren openen en de allereerste was Tattoo Mike uit Kortrijk.

De Kortrijkse Vlasmarkt ligt er verlaten en vooral duister bij, maandag vroeg in de morgen. Enkel op één plaats schijnt er licht in de etalage. Mike Lefebvre, in Kortrijk vooral gekend als Tattoo Mike, bereidt er de komst van zijn allereerste klant voor. “Onze regering heeft gezegd dat wij, tattoo artiesten, vanaf maandag 18 mei opnieuw aan de slag konden. Het is nu welgeteld 1 minuut na middernacht dus officieel zijn we maandag en ik mag dan ook opnieuw doen wat ik het liefst van al doe: tatoeëren!” De Kortrijkse vedette zit nooit om een stunt verlegen en neemt ook vaak geen blad voor de mond wanneer hij spreekt over lokale, nationale en zelfs internationale politiek. “Toch hoeft niemand hier echt iets speciaals achter te zoeken” gaat hij verder. “Na zo lang dicht te zijn, nadat mijn machines maandenlang niet meer hebben kunnen draaien, wilde ik gewoon de eerste zijn. De eerste shop die de deuren opent na de coronamaatregelen en de eerste shop waar een tattoo werd gezet. Ik denk dat ik in mijn opzet ben geslaagd!”

Kortrijkzaan Thomas Decruyenaere werd de eerste post-corona klant voor Mike. “Ik zag de oproep verschijnen op Facebook en twijfelde eigenlijk niet”, laat hij weten terwijl hij plaats neemt op de pijnbank. “Ik speelde al lang met het idee om een zeepaardje om mijn lichaam te laten vereeuwigen, dit leek me dan ook de ideale gelegenheid. Ervaring met de kunsten van Mike heb ik nog niet maar ik heb er het volste vertrouwen in. Ik hoop alleen dat hij het in die coronamaanden niet verleerd is”.

Een klein uurtje later was de zaak geklonken, een tattoosessie die ook via sociale media onder aanzienlijke belangstelling live werd gestreamd. “Op die manier kon ik niet alleen aan iedereen laten zien dat we hier in Kortrijk wel degelijk de allereerste post-corona-tattoo van het land hebben gezet” sluit hij af. “In 1 lijn wilde ik ook aantonen dat we alles in het werk hebben gezet om de ons opgelegde maatregelen zo goed en zo kwaad mogelijk toe te passen. Sowieso zijn tattooshops al bij de meest hygiënische plaatsen op aarde te rekenen. Nu gaan we nog een extra stapje verder en is het gebruik van een mondmasker eveneens verplicht. Maandenlang de deuren gesloten houden is voor geen enkele onderneming gezond en op dit ogenblik wil ik nog niet denken aan de financiële impact. Net zoals al mijn collega’s hoop ik gewoon dat de klanten opnieuw hun weg naar de tattooshops zullen vinden”.

https://www.youtube.com/watch?v=iwFjM3J1aOw

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.