Tattoo Mike en Russische vriendin kijken uit naar België-Rusland

Mike en zijn vriendin zullen de eerste wedstrijd van de Rode Duivels in Bali volgen.
Mike en zijn vriendin zullen de eerste wedstrijd van de Rode Duivels in Bali volgen.
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Doorheen het land wordt de wedstrijd België-Rusland met extra aandacht gevolgd door de Belgo-Russische koppels. Ook in Kortrijk, door het bekendste koppel uit de regio. “Binnenkort is mijn vriendin jarig. Ze heeft mij al laten weten dat ze een paar nieuwe schoenen wil, van die exemplaren waarmee je niet kan voetballen”, lacht ‘TattooMike’ Lefebvre (53), die met zijn Evgeniya momenteel in Bali vertoeft.

Mike, de flamboyante tattoo-artist, en Evgeniya Deryagina (35) zijn in Kortrijk even bekend als de Broeltorens en de Buda brug. Tijdens de voorgaande Europese en Wereldkampioenschappen waren ze dan ook steevast terug te vinden voor de grote schermen, om de prestaties van alle ploegen te volgen. Nu zullen ze dat in Bali doen.

Agressieve manier van spelen

“Dat België-Rusland de eerste wedstrijd van onze jongens is, is vooral hier ten huize TattooMike groot nieuws”, klinkt het met een knipoog. “Evgeniya blijft bij hoog en laag beweren dat de spelers van het Russische elftal heel wat meer ballen aan hun lijf hebben dan de Rode Duivels. Ik ben er dan weer van overtuigd dat we ze met 3-1 al meteen naar huis zullen sturen. Mijn buikgevoel heeft me nog nooit bedrogen want ook tijdens de afgelopen kampioenschappen zat ik er vaak boenk op met mijn voorspellingen.”

Samen met Evgeniya zal Mike komend weekend dan ook ergens op een terras terug te vinden zijn, waar ze de balkunsten van Lukaku en de zijnen zullen volgen. “ Rusland zal de wedstrijd met kop en schouders winnen ”, pikt de Russische schone meteen in. “We hebben een erg agressieve manier van spelen, wat meteen ook het land typeert. Daar kunnen de Belgen niet tegenop, vooral niet tijdens een eerste wedstrijd.”

Evgeniya is baas

Of winst of verlies dan niet voor een crisis binnen in het powerkoppel zal zorgen? “Of het nu Rusland is of België dat met de zege huiswaarts keert, iedereen weet dat ik thuis de broek aan heb”, giert Evgeniya het uit. “Het is trouwens binnenkort mijn verjaardag en de uitslag van de wedstrijd zal mee de waarde van mijn cadeau helpen bepalen. Als Rusland wint, dan heeft Mike me beloofd me een paar mooie schoenen cadeau te doen. Als België wint, dan worden het niet alleen mooie maar ook erg dure schoenen .”