Tattoo-artieste Cindy Frey start pas weer op 2 juni: “Onze gezondheid primeert”

Cindy Frey is één van de gezichten van Ink-Town. © Phile Deprez
Philippe Verhaest

Hoewel de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen heeft gezet, zal de Kortrijkse Cindy Frey van de gelijknamige tattooshop nog tot 2 juni de deuren gesloten houden. “Ik heb geen goed gevoel bij de versoepeling van de maatregelen.”

Voor Cindy Frey, een van de bekendste tattoo-artiesten van ons land, is het eenvoudig: zij start haar tattooshop pas op dinsdag 2 juni weer op. “Ik heb gewoon geen goed gevoel bij de huidige versoepeling van de maatregelen”, zegt ze. “Daarom wil ik eerst de cijfers afwachten. Binnen twee weken zal het effect van deze beslissingen duidelijk zijn.”

“Ik wil vermijden dat we straks opnieuw de deuren zullen moeten sluiten, want ik voel gewoon dat heel veel mensen de social distancing niet te nauw nemen. In het postkantoor en de supermarkt, de enige twee plaatsen waar ik de laatste weken zelf al ben geweest, zie ik met mijn eigen ogen dat mensen te dicht bij elkaar komen.”

“Ik zie met mijn eigen ogen dat heel veel mensen de social distancing niet te nauw nemen”

Toch zou Cindy niets liever willen dan opnieuw aan de slag te gaan. “Maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen. De gezondheid van ons allemaal primeert, het financiële komt nu even op de tweede plaats. De komende twee weken valt ook elke vorm van compensatie weg, maar ik heb deze beslissing erg bewust genomen. Voor mezelf, voor mijn gezin, voor mijn medewerkers en voor mijn klanten. Als een van ons ziek wordt, moeten we allemaal in quarantaine en kunnen de gevolgen veel zwaarder zijn dan nu nog twee weken te wachten.”

“Bovendien worden er momenteel in onze straat ook zware werken uitgevoerd. Het is erg moeilijk om onze zaak te bereiken en de trillingen zijn tot in ons pand te voelen. Dat speelt ook toch wat mee. Maar het kriebelt enorm om er opnieuw in te vliegen. Nog een goeie twee weken op de tanden bijten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.