Tapas-drive-in ten voordele van nieuwbouw Chiro in Oostnieuwkerke

Isolde Casier, Stefanie Vanoetere, Rani Maertens, Joke Desimpel en Sien Callewaert. (foto JCR)
Redactie KW

Chiro ‘t Scamanderke, de Oostnieuwkerkse meisjeschiro, organiseert op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus een tapas-drive-in nabij hun huidige lokaal. De opbrengst van het gebeuren is bedoeld voor de bouw van hun nieuwe heem langs de Brabandstraat.

In september 2019 werd, na jarenlang beraadslagen, gestart met de bouw van een nieuw lokaal voor de meisjeschiro. Langs de Brabandstraat werd er de voorbije maanden al serieus werk gemaakt van ‘De Spelonk’. “Momenteel tellen we meer dan honderd leden. Al ruim dertig jaar huizen we met onze lokalen in ‘t Achterhuisje in de Wielewaalstraat. We kampen er echter met een serieus plaatsgebrek”, vertelt Rani Maertens van de meisjeschiro. Om de nieuwbouw langs de Brabandstraat te financieren werd een sponsorwerkgroep opgericht. Enkele oud-leidsters van Chiro ‘t Scamanderke waren al snel bereid om de sponsorwerkgroep te ondersteunen en een actie ten voordele van De Spelonk uit de grond te stampen.

Oud-leiders

De werkgroep ‘oudjes voor nieuwe gebouwtjes’ kwam al gauw met het idee op de proppen om een fuif te organiseren. “Niet een gewone fuif, maar een fuif voor eenentwintigplussers. Op die manier konden oud-leiders, sympathisanten en voormalige leden nog eens samen uit de bol gaan”, aldus Rani. Op 13 juni zou (G)old Aspicy doorgaan in het jeugdhuis Dolce Vita, de plaats waar ruim tien jaar geleden voor het eerst de jaarlijkse aspifuif Hot Aspicy werd gehouden. “Helaas kon het evenement door de huidige coronacrisis niet doorgaan. Door de vele enthousiaste reacties op het concept van de volwassenenfuif beslisten we met de oud-leiders om het feest niet te annuleren, maar te verplaatsen naar een latere datum.”

De oud-leiders bleven ondertussen ook nog naar een alternatieve actie zoeken om toch de nieuwbouw te kunnen helpen sponsoren. “Na verschillende brainstormsessies via Zoom ontstond het idee om tapasboxen samen te stellen en te verkopen ten voordele van de nieuwe lokalen. Ideaal voor wie de bouw van de nieuwbouw wil steunen en tegelijkertijd thuis lekker te willen genieten van een hapje en een drankje. Een beter manier om tijdens het laatste weekend van de zomervakantie nog even te genieten is er volgens ons niet.”

Tapasboxen

De oud-leiders stellen drie verschillende tapasboxen samen. In de juniorbox zitten onder andere juniorbubbels, verse groentjes, kaasjes, droge worstjes, popcorn, chips en nootjes. In de standaardbox kan men onder andere cava, verse groentjes, kaasjes, nacho’s en dipsaus en fijne vleeswaren vinden. Daarnaast bieden de leiders ook een vegetarische box met onder andere cava, verse groentjes, bijpassende sauzen, hummus, tapenade en een kaasassortiment aan. Een box is bedoeld voor twee personen. Voor een junior betaal je 14,50 euro per box, een standaard- en een veggiebox kosten 29,50 euro per box.

Om alles zo veilig mogelijk te kunnen leveren, werd geopteerd om zes verschillende afhaalmomenten te organiseren aan ‘t Achterhuisje. Wie een tapasbox bestelt kan die op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 augustus afhalen. Bij het bestellen kan je aangeven welk moment het best past. “De afhaalmomenten zullen georganiseerd worden als een drive-in, zodat alle contacten beperkt kunnen blijven en alles veilig kan verlopen”, aldus Rani. Bestellen kan het best via de Facebookpagina ‘Tapas Drive-in ‘t Achterhuisje’. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier