Tante Mie uit Lissewege zoekt overnemer voor haar winkel

Mie, samen met haar dochter Noor. © gf
Redactie KW

De Lisseweegse Mie De Wulf, beter bekend als Tante Mie, heeft haar droom kunnen realiseren met haar winkel in het witte polderdorp, maar nu ze door kanker geveld is moet ze verplicht afscheid nemen en droomt ze opnieuw. Ze droomt nu stiekem van iemand die haar grote liefde, de winkel, wil overnemen. Het zou mooi zijn voor Mie om de fakkel te kunnen doorgeven.

“Ik was destijds nog maar dertien toen ik in het buurtwinkeltje ging helpen. Het mocht eigenlijk niet”, vertelt Mie. Ze mocht er helpen met de rekken aanvullen en genoot van de praatjes met de klanten. Na mijn schooltijd ben ik in de horeca terechtgekomen. Toen ik 21 was verloor ik mijn papa na een strijd van negen maanden aan kanker. Later kreeg ook mijn moeder te horen dat ze borstkanker had. Ze overwon de borstkanker, maar toen kwam een volgende tegenslag, het verlies van mijn broer. Dit heeft haar en mij enorm getekend.”

“Ik ging werken bij Bridgestone en had intussen al twee kinderen: Jonas en Noortje. Later kwam Kenneth daarbij, de zoon van mijn tweede man. Ook die jongen verloor zijn mama aan borstkanker. Na jobs bij ECS en 2XL besefte ik dat de logistiek niets voor mij was. Na het overlijden van oma kreeg ik wat centen en die wilde ik investeren in het kleine kruidenierswinkeltje waar ik steeds gelukkig was geweest. Al snel groeide het idee voor de winkel en mijn nichtje koos de naam voor de zaak. Zo werd Tante Mie uit de grond gestampt.”

60 uur per week

Het was een schot in de roos, maar ze moest er wel hard voor werken. “Zeven jaar geleden is de zaak gestart en ik heb het al die tijd met veel plezier gedaan. Het was leuk de klanten te kunnen verwennen met verzorgde tapas en kaasplanken. Na vier jaar werd de winkel te klein en hebben we gekozen voor vernieuwing. Ik werkte toen gemakkelijk 60 uur per week, weekends en feestdagen inclusief. Toen kwam het onvermijdelijke: ik vergat mijn gezin en familie. Ik moest vechten om hen te behouden. Ik werd depressief en heb mij toen laten opnemen in het ziekenhuis. Ik genoot van die rust en dankzij mijn partner Stef kwam iedereen terug.”

“In het ziekenhuis werd een mammografie en biopsie gedaan en drie dagen later kreeg ik slecht nieuws. Ik had kanker. Er was een snelgroeiende tumor vastgesteld. Ik was toen bezig met mijn winkel, maar Stef heeft me ervan overtuigd te kiezen voor mijn leven. Ik had mijn gezin en familie terug en dat was het belangrijkste. Mijn nieuwe droom is nu om een goede overnemer te vinden. Tante Mie was mijn liefde, maar nu staan andere liefdes voor mij klaar.” (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier