Tamica Labarque woont in de Laagweg in Wervik en volgt aan Vives Kortrijk een bacheloropleiding lager onderwijs. Binnen enkele weken begint ze aan het derde jaar. Rhune Schuermans (20) uit de Zuidstraat in Geluwe is de eerste eredame, Emmy Nolf (18) uit de Esdoornstraat in Wervik tweede eredame. Er waren vier kandidaten. Amy Roobroek haalde het podium niet.

Tamica Labarque is de opvolger van Tabaksfee Kelly Burgraeve. Tamica was de oudste van de vier kandidaten. Ze is de dochter van Danny Labarque en Dorine Desmet. Haar vader is duivenmelker. Tamica heeft nog een broer Glenn. Haar grote passie is dansen bij Danscompagnie Tros Wervik.

"Eerlijk gezegd, eigenlijk ging ik niet deelnemen, want ik twijfelde lang om me in te schrijven", zegt de kersverse Tabaksfee. "Enkele meisjes die eerder al eens deelnamen, trokken me finaal over de streep en spraken vol lof over de Tabaksfeeverkiezing. Ik wil nieuwe mensen leren kennen en me meer engageren in de stad. Ik voel me aangetrokken door nieuwe uitdagingen en het lijkt me een enorm leerrijke ervaring te worden."

De officiële aanstelling door het stadsbestuur volgt in het najaar in het stadhuis.

(EDB)

Tamica Labarque woont in de Laagweg in Wervik en volgt aan Vives Kortrijk een bacheloropleiding lager onderwijs. Binnen enkele weken begint ze aan het derde jaar. Rhune Schuermans (20) uit de Zuidstraat in Geluwe is de eerste eredame, Emmy Nolf (18) uit de Esdoornstraat in Wervik tweede eredame. Er waren vier kandidaten. Amy Roobroek haalde het podium niet.Tamica Labarque is de opvolger van Tabaksfee Kelly Burgraeve. Tamica was de oudste van de vier kandidaten. Ze is de dochter van Danny Labarque en Dorine Desmet. Haar vader is duivenmelker. Tamica heeft nog een broer Glenn. Haar grote passie is dansen bij Danscompagnie Tros Wervik."Eerlijk gezegd, eigenlijk ging ik niet deelnemen, want ik twijfelde lang om me in te schrijven", zegt de kersverse Tabaksfee. "Enkele meisjes die eerder al eens deelnamen, trokken me finaal over de streep en spraken vol lof over de Tabaksfeeverkiezing. Ik wil nieuwe mensen leren kennen en me meer engageren in de stad. Ik voel me aangetrokken door nieuwe uitdagingen en het lijkt me een enorm leerrijke ervaring te worden."De officiële aanstelling door het stadsbestuur volgt in het najaar in het stadhuis.(EDB)