Kersverse manager Simon Louagie had zijn eerste jaar in Talbot House helemaal anders voorgesteld. Na jaren van crisismanagement had zijn voorganger de financiën eindelijk op orde, maar de cijfers van Talbot House kleuren opnieuw rood. "Dit huis is rode cijfers gewoon, maar dit is van een andere orde", aldus Simon Louagie. "De onderhoudskosten voor dit historisch gebouw blijven doorlopen, maar er we hebben geen inkomsten van hotelgasten en bezoekers. Bovendien deden we net een grote investering in de vernieuwing van de permanente tentoonstelling. Die zou normaal afgewerkt zijn tegen 17 april, maar de opening zal worden uitgesteld."

Voor de nieuwe expo startte Talbot House een crowdfunding, die bijna de helft van de beoogde 50.000 euro opbracht. "De expo kost uiteindelijk veel meer. Deze tentoonstelling krijgt geen subsidies en draait dus uitsluitend op giften en inkomsten van leden. We zouden deze investering normaal terugverdienen met een grote opkomst in de komende maanden, maar deze coronacrisis konden we niet voorzien. Er zijn Britse scholen, die hun bezoek annuleren tot in november."

Voor scholen bieden we binnenkort een virtuele rondleiding aan

Maar Louagie en zijn vrijwilligers blijven niet bij de pakken zitten. "Soldaten kwamen meer dan 100 jaar geleden naar dit warme huis en mooie tuin om de oorlog te vergeten. Ook nu is er geen plaats voor corona of pessimisme. Talbot House mag dan wel gesloten zijn, we blijven verhalen op onze Facebookpagina plaatsen om zo het huis virtueel te openen. De mensen kunnen stemmen op welk verhaal ze willen horen. In ruil hoop ik op extra giften. Voor scholen bieden we binnenkort een virtuele rondleiding aan, waarbij leerlingen online werkblaadjes kunnen invullen. We roeien met de riemen die we hebben. Deze sluiting kon op geen slechter moment vallen en moet dringend stoppen, want we hebben geen marge meer. Hopelijk komen er steunmaatregelen vanuit lokale overheden." (TP)

www.gofundme.com/f/the-talbot-house-exhibition

Kersverse manager Simon Louagie had zijn eerste jaar in Talbot House helemaal anders voorgesteld. Na jaren van crisismanagement had zijn voorganger de financiën eindelijk op orde, maar de cijfers van Talbot House kleuren opnieuw rood. "Dit huis is rode cijfers gewoon, maar dit is van een andere orde", aldus Simon Louagie. "De onderhoudskosten voor dit historisch gebouw blijven doorlopen, maar er we hebben geen inkomsten van hotelgasten en bezoekers. Bovendien deden we net een grote investering in de vernieuwing van de permanente tentoonstelling. Die zou normaal afgewerkt zijn tegen 17 april, maar de opening zal worden uitgesteld."Voor de nieuwe expo startte Talbot House een crowdfunding, die bijna de helft van de beoogde 50.000 euro opbracht. "De expo kost uiteindelijk veel meer. Deze tentoonstelling krijgt geen subsidies en draait dus uitsluitend op giften en inkomsten van leden. We zouden deze investering normaal terugverdienen met een grote opkomst in de komende maanden, maar deze coronacrisis konden we niet voorzien. Er zijn Britse scholen, die hun bezoek annuleren tot in november."Maar Louagie en zijn vrijwilligers blijven niet bij de pakken zitten. "Soldaten kwamen meer dan 100 jaar geleden naar dit warme huis en mooie tuin om de oorlog te vergeten. Ook nu is er geen plaats voor corona of pessimisme. Talbot House mag dan wel gesloten zijn, we blijven verhalen op onze Facebookpagina plaatsen om zo het huis virtueel te openen. De mensen kunnen stemmen op welk verhaal ze willen horen. In ruil hoop ik op extra giften. Voor scholen bieden we binnenkort een virtuele rondleiding aan, waarbij leerlingen online werkblaadjes kunnen invullen. We roeien met de riemen die we hebben. Deze sluiting kon op geen slechter moment vallen en moet dringend stoppen, want we hebben geen marge meer. Hopelijk komen er steunmaatregelen vanuit lokale overheden." (TP)