Op 29 november wordt het startsein gegeven van het winterseizoen in Oostende. De lichttunnel in de Adolf Buylstraat wordt om 17.30 uur spectaculair geopend. Vanaf dan zijn er dagelijks vier shows te zien. Nieuw dit jaar is dat er dankzij ledverlichting ook kleuren in de tunnel te zien zijn. Volgend jaar zal de tunnel trouwens niet te zien zijn in de Adolf Buylstraat. "Door de werken in de straat gaan we op zoek naar een andere locatie", zegt directeur van Toerisme Oostende Peter Craeymeersch.

In het Leopoldpark vindt ondertussen al de derde keer Winter in het Park plaats. Je kan er schaatsen op de vijver en shoppen in de winterse chalets. "Dit jaar is er voor het eerst een kunstchalet en een chalet waar je je cadeautjes kunt inpakken." Voor het eerst zal er geen wegwerpplastic meer te vinden zijn op Winter in het Park.

Klassiekers keren terug

Verder keren er nog enkele klassiekers terug: het Huis van de Kerstman op het Wapenplein, het doolhof van kerstbomen op het strand van Mariakerke, de inpakbar in het Feest- en Kultuurpaleis, de X-Mas Late Night Shopping en de Christmas Village in de Kadzand-Bonenstraat.

De lichttunnel in de Adolf Buylstraat is in volle opbouw. We zien schepen Maxim Donck, toerismedirecteur Peter Craeymeersch, Bart Goekint van Winter in het Park en auteur Nathalie Depoorter. © GLO

Toerisme Oostende organiseert ook een zoektocht voor kinderen. Dit jaar is die gebaseerd op 'Het grote goedemanierenboek' van de Oostendse auteur Nathalie Depoorter. "Weet jij hoe je je hoort te gedragen op café of restaurant, bij vriendjes thuis of in de trein? Wie de speurtocht doet, ontdekt of hij of zij de titel verdient van ETI-KID: een kind dat best veel van etiquette weet."

En Oostende is sowieso al fotogeniek, maar wordt dat nog een tikkeltje extra door de zeven 'Insta Walls' die je tijdens Winter in Oostende doorheen de stad zal vinden. Op zeven locaties in de binnenstad worden etalages bestickerd met een kleurrijk decor.

Nog een leuke extra: wie een nachtje blijft slapen in Oostende krijgt een Oostende-dekentje en een unieke kerstbal.

Op 29 november wordt het startsein gegeven van het winterseizoen in Oostende. De lichttunnel in de Adolf Buylstraat wordt om 17.30 uur spectaculair geopend. Vanaf dan zijn er dagelijks vier shows te zien. Nieuw dit jaar is dat er dankzij ledverlichting ook kleuren in de tunnel te zien zijn. Volgend jaar zal de tunnel trouwens niet te zien zijn in de Adolf Buylstraat. "Door de werken in de straat gaan we op zoek naar een andere locatie", zegt directeur van Toerisme Oostende Peter Craeymeersch. In het Leopoldpark vindt ondertussen al de derde keer Winter in het Park plaats. Je kan er schaatsen op de vijver en shoppen in de winterse chalets. "Dit jaar is er voor het eerst een kunstchalet en een chalet waar je je cadeautjes kunt inpakken." Voor het eerst zal er geen wegwerpplastic meer te vinden zijn op Winter in het Park. Verder keren er nog enkele klassiekers terug: het Huis van de Kerstman op het Wapenplein, het doolhof van kerstbomen op het strand van Mariakerke, de inpakbar in het Feest- en Kultuurpaleis, de X-Mas Late Night Shopping en de Christmas Village in de Kadzand-Bonenstraat. Toerisme Oostende organiseert ook een zoektocht voor kinderen. Dit jaar is die gebaseerd op 'Het grote goedemanierenboek' van de Oostendse auteur Nathalie Depoorter. "Weet jij hoe je je hoort te gedragen op café of restaurant, bij vriendjes thuis of in de trein? Wie de speurtocht doet, ontdekt of hij of zij de titel verdient van ETI-KID: een kind dat best veel van etiquette weet."En Oostende is sowieso al fotogeniek, maar wordt dat nog een tikkeltje extra door de zeven 'Insta Walls' die je tijdens Winter in Oostende doorheen de stad zal vinden. Op zeven locaties in de binnenstad worden etalages bestickerd met een kleurrijk decor. Nog een leuke extra: wie een nachtje blijft slapen in Oostende krijgt een Oostende-dekentje en een unieke kerstbal.