Takeaway uitgetest in Torhout: culinair genieten met de ‘Bassud bubbelbox’

Met hoge verwachtingen begeven we ons in de omgeving van de Markt, om de takeaway van culinair restaurant Bassud uit te testen. Smaakvolle pareltjes in meeneemporties zorgen voor de dichtst mogelijke benadering van een heerlijk avondje uit.

Zaakvoerders Michèlle Tanghe en Jan Devos – mét mondmasker – in restaurand Bassud, gelegen op de hoek van de Bassinstraat en de Zuidstraat. © foto AD

Bassud opende de deuren in het najaar van 2017 en zette zichzelf al snel op de kaart met een puike 14 op 20 in de gids van Gault&Millau en een selectie voor het populaire Jong Keukengeweld. Het ging dus hard voor zaakvoerders Jan Devos (28) en Michèlle Tanghe (32), maar ook voor hen is 2020 helemaal anders verlopen dan de voorgaande jaren. Niet alleen door de twee lockdowns, ook door de geboorte van hun dochter Léa afgelopen zomer.

Meer tijd voor dochter

“Uiteraard is onze takeaway niet onbelangrijk om de kas wat te spijzen in een moeizaam jaar, maar het doet ook gewoon deugd om toch enkele dagen per week in de keuken te kunnen staan”, aldus chef Jan. “Door de omstandigheden waren we dit jaar al vaker gesloten dan ons lief is, dus willen we er nu zeker zijn voor de vaste en eventuele nieuwe klanten. Momenteel proberen we al uit te pakken met een mooi aanbod, maar we denken ook al aan de feestdagen. Grote festiviteiten zullen wellicht nog uit den boze zijn, maar we willen de mensen toch op z’n minst culinair laten genieten.”

“Toch kan ik niet ontkennen dat het een beetje steekt, telkens ik door onze zaak wandel. In de eerste lockdown hebben we het interieur wat aangepakt, onder meer met nieuwe verlichting en een betere akoestiek. Hopelijk kunnen we die nieuwigheden ook snel delen met onze gasten. We blijven echter positief en koesteren de tijd die we nu met onze pasgeboren dochter kunnen spenderen.”

Geen opgeblazen gevoel

Wie de afhaalopties bij Bassud bekijkt, beseft meteen dat hij zich aan het betere niveau mag verwachten. Een simpele spaghetti of vol-au-vent – met alle respect – vind je hier niet op de kaart. Wat wel? Onder meer een knap driegangenmenu dat geregeld wijzigt, een heuse aperitiefbox, comfortfood, een gamma culinaire kroketjes, heel wat huisgemaakte dranken en onze keuze: bbb.

Neen, geen aerobics om de buik, benen en billen te verstevigen, maar wél de ‘Bassud bubbelbox’. Voor 37,5 euro per persoon krijg je een mooie variatie aan fingerfood om te delen met je bubbel, gevolgd door drie gerechtjes die een streling zijn voor het oog. Kwaliteit en presentatie gaan hand in hand, met de kalfstartaar en bereiding met Zeeuwse mossel als absolute uitschieters van de avond. Ook mooi meegenomen: hoewel de bubbelbox ruim voldoende is en je wellicht meer eet dan op een doorsnee avond, zijn de gerechtjes eerder licht en ga je bijgevolg toch zonder opgeblazen gevoel van tafel. Misschien zijn die vele loop- en wandelsessies in coronatijden dus niet teniet gedaan?

Lees meer over het aanbod van restaurant Bassud op www.bassud.be. Een volledige lijst met West-Vlaamse afhaalmogelijkheden vind je dan weer op www.kw.be/afhaal. Smakelijk!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.