Takeaway: Brasserie De Neerbeek

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daarbij horende subsidie van 250 euro, vielen niet in dovemansoren. Voor veel restaurants blijkt het aanbieden van een afhaal- of leveringsdienst (een beetje) redding te brengen in crisistijd. Zo ook voor Mia Malysse van brasserie De Neerbeek in Bissegem.

“Ik heb lang getwijfeld om afhaalmaaltijden aan te bieden”, geeft Mia Malysse toe.© AN
“Ik heb lang getwijfeld om afhaalmaaltijden aan te bieden”, geeft Mia Malysse toe.© AN

Mia serveert al twaalf jaar de klassieke Franse keuken in haar brasserie in de Meensesteenweg. Ook voor haar kwam de coronacrisis hard aan. “Ik heb lang getwijfeld om afhaalmaaltijden aan te bieden. Ik was bang dat we onze klanten niet de kwaliteit zouden kunnen bieden die ze van ons gewend zijn”, legt ze uit. “Paling in ’t groen kan je nu eenmaal niet opwarmen in de microgolf.” (lacht)

Maar toen de lockdown langer aanhield dan verwacht, ging Mia toch overstag. “We hebben de gerechten op ons afhaalmenu speciaal geselecteerd op hoe gemakkelijk ze op te warmen zijn. De klanten krijgen ook instructies mee over hoelang en op welke temperatuur iets in de oven moet. Verder hoeven ze er niets aan te doen.”

Kerstsfeer

Het harde werk van Mia en haar team vertaalt zich niet per se in winst. “Maar er zijn meer dan genoeg andere redenen om afhaalmaaltijden aan te bieden”, maakt Mia zich sterk. “Het zou niet goed zijn voor ons gebouw om zo lang gesloten te zijn. Nu heerst hier sfeer en gezelligheid. We hebben de zaak zelfs aangekleed in de kerstsfeer! Het doet goed om de klanten nog eens te zien en eerlijk? Ik heb dat zelf ook nodig. Iedereen heeft een reden nodig om ’s ochtends uit zijn bed te geraken. Wij doen dus zeker nog even voort”, besluit ze enthousiast.

Voor Nieuwjaar voorziet Mia een speciaal menu. Dat kan je bestellen tot en met zondagavond. Ook haar gewone afhaalmenu blijft beschikbaar. Afhalen kan de komende weken op vrijdag en zaterdag tussen 13 en 17.30 uur en op zondag tussen 10 en 12 uur. Bestellen doe je de dag op voorhand voor 12 uur ’s middags via de website deneerbeek.be of telefonisch op het nummer 0475 34 90 88.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.