Taila Ternier uit Nieuwkapelle wordt 21 in 21: “Een vrij weekend heb ik amper”

Taila Ternier. © gf
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

“Ik werk fulltime als verzorgende bij Familiehulp in Koksijde. Mijn job houdt in dat ik mensen help met taken waar zij moeilijkheden mee hebben. Dat kan dus van alles zijn: van strijken tot koken, van boodschappen doen tot dweilen. De veelzijdigheid van mijn job is dus een groot voordeel. Je blijft ook niet de hele dag bij dezelfde persoon, waardoor je regelmatig van omgeving verandert. Ik amuseer me echt. Wanneer ik thuis kom, help ik mijn mama ook vaak met huishoudelijke taken. Ze mag me altijd vragen om te stofzuigen of te dweilen. Ramen wassen doe ik daarentegen minder graag. Zeker als er strepen blijven staan, dat frustreert me.”

Koken behoort dus tot een van je taken. Doe je dat graag?

“Ja, zowel op mijn werk als thuis kook ik regelmatig en graag. Zeker tijdens de feestdagen, dan ben ik steevast de rechterhand van mijn papa bij het klaarmaken van ons uitgebreide feestmenu. De aperitiefhapjes en het dessert zijn mijn favoriete onderdelen, zowel om te eten als om te bereiden. Je kan allerlei kleinere receptjes uitproberen en stiekem wat proeven. Zelf heb geen eigen specialiteit, maar ik ben wel een grote fan van ovenschotels. Je kan daar alle kanten mee op. Papa’s spaghettisaus en Chinese kippensoep behoren tot mijn lievelingsgerechten.”

En wat doe je dan in het weekend?

“Op zaterdag vind je met terug in ‘t Eendenhof. In de voormiddag help ik in de hoevewinkel, om dan in de namiddag mee te gaan naar de boerenmarkt in Diksmuide. Ik werk al vijf jaar bij ‘t Eendenhof, vroeger als jobstudent, maar nu als flexijob. Op zaterdag werken is ondertussen een gewoonte. Als ik eens een weekend vrijaf heb, voelt dat raar aan. Ik heb ook een relatie met de zoon van mijn bazen, waardoor ik me dus volledig thuis voel in ’t Eendenhof.”

“Op zondag slaap ik graag eens uit. Daarna ga ik naar voetbalclub SK Nieuwkapelle, omdat ik me daar als délégué engageer. Ik ging bijna elke week kijken en toen de vorige délégué uitviel, vroegen ze mij om deze verantwoordelijkheid op te nemen. Als de ploeg op verplaatsing speelt, heb je niet zoveel werk, maar tijdens een thuismatch komen er toch heel wat zaken bij kijken. Zo moet je de scheidsrechter ontvangen, water voorzien voor beide ploegen, alle doelpunten en/of kaarten bijhouden. Na enkele matchen had ik mijn draai gevonden en beleef ik plezier aan mijn taak.”

Je dagen zijn goed gevuld. Heb je een plekje in de streek waar je tot rust kan komen?

“Vrijdagavond vind je me op de manege De Rhille in Woumen, waar ik paardrijd. Tussen de paarden en pony’s kom ik echt tot rust. Ik kan genieten van een training met Azalee, mijn lievelingspaard. Hij is zowel in dressuur als in springen goed. Soms gaat hij wat snel, maar ik kan hem al goed intomen. Ik beoefen deze hobby namelijk al sinds ik acht jaar was, met vallen en opstaan. Dat vallen hoort er natuurlijk bij, maar je mag geen schrik krijgen. Gewoon terug rechtkrabbelen en verder trainen. Zo leer je paardrijden het best.” (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.