Tafelschuimster die ooit timmerde aan dokterscarrière krijgt zes maanden cel

Redactie KW

Een hardleerse tafelschuimster heeft in de Brugse rechtbank opnieuw zes maanden cel gekregen voor afzetterij en diefstal.

Op 27 juli vorig jaar nuttigde Maria L. (56) een glas Ricard in het Blankenbergse restaurant Portobello Sul Mare. De Bruggelinge probeerde te vertrekken zonder te betalen maar werd staande gehouden. Vervolgens probeerde ze de rekening van 7,5 euro tevergeefs te betalen met haar bankkaart. Ze bleek ook maar twee euro op zak te hebben.

De politie kwam erbij en stelde vast dat de vrouw op dat moment al 107 feiten van tafelschuimerij op de teller had staan. Ze was dronken en gedroeg zich arrogant ten aanzien van de politie. Een viertal dagen later ging Maria L. in de lobby van het Brugse hotel Malleberg aan de haal met de reiskoffer van twee Argentijnse toeristen.

Tijdens haar proces werd duidelijk dat L. in een ver verleden timmerde aan een loopbaan als arts in de klinische biologie. Maar eind de jaren negentig sukkelde de vrouw door een stukgelopen huwelijk in een depressie en raakte ze aan lager wal. Ze ontwikkelde een alcoholprobleem en rijgt sindsdien de veroordelingen aaneen.

Vorige vrijdag pas werd ze nog maar eens veroordeeld voor zeven feiten van tafelschuimerij, winkeldiefstallen en onbetaalde taxiritten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten