TAC Rally valt ook dit jaar in het water: “Willen conflicten vermijden”

Boudewijn Baertsoen.© (Foto WME)
Boudewijn Baertsoen.© (Foto WME)
Redactie KW

Door de coronamaatregelen staat het BK rally helemaal gepland in het tweede deel van het jaar. De TAC Rally, traditioneel begin april, werd zo verschoven naar 23 en 24 juli, maar er werd nu beslist dat die niet zal doorgaan. “Het is een opeenstapeling van problemen en om conflicten te voorkomen, hebben we beslist om dit jaar toch geen rally te organiseren.”

“De Europahallen zijn nog steeds het vaccinatiecentrum voor Tielt en omstreken en dat zal in juli nog niet anders zijn”, legt organisator Boudewijn Baertsoen uit. “We hebben lang gezocht naar een andere locatie voor ons rallycentrum, maar dat bleek niet zo evident. Daarenboven was onze TAC Rally gepland op 23 en 24 juli en die datum valt midden in de vakantieperiode. We stellen vast dat velen dan hun vakantie hebben gepland en zodoende niet beschikbaar zijn om mee te helpen aan onze rally. Een organisatie als de onze draait op veel vrijwilligers en als die niet beschikbaar zijn, dan wordt het moeilijk. Ten slotte moeten we ook rekening houden met de landbouwers. Midden juli staan hun gewassen in bloei en moeten zij voluit op hun akkers kunnen werken. Als wij voor een weekend de kleine landbouwwegen afsluiten voor onze rally is dat voor hen geen goede zaak. We hebben jaren goed samengewerkt met iedereen en willen dat in de toekomst ook blijven doen. Daarom namen we de beslissing om de landelijke wegen niet af te sluiten.”

“We hebben een vergadering achter de rug met Lokaal Bestuur Tielt en daar hebben we gezamenlijk beslist de rally dit jaar niet te organiseren. De omstandigheden zijn niet ideaal en we kunnen geen perfecte organisatie aanbieden aan de deelnemers. Ik hoor nogal wat protest van piloten, maar ik hoop vooral dat ze begrip opbrengen voor de situatie. We leven nu al een tijd in onzekere omstandigheden en we kunnen alleen hoopvol uitkijken naar de toekomst.”

East Belgian Rally

“Die toekomst is voor ons het weekend van 24, 25 en 26 september. Dan organiseren wij onze tweede rally van het Belgisch kampioenschap: de East Belgian Rally. We gaan vanaf dit weekend volle bak voortwerken aan deze rally met zijn rallycentrum in Sankt Vith. Dat is een absolute aanrader voor elke rallyliefhebber, want je beleeft er een wedstrijd op een totaal ander, maar heel uitdagend parcours.” (FM)