‘t Vossenhol in Tiegem overgenomen door eventkantoor: “We willen het in zijn glorie herstellen”

Het bekende restaurant ‘t Vossenhol aan de Tiegemberg werd in april overgenomen door evenementenkantoor Bazoeka. Vanaf juni kunnen bedrijven en particulieren er terecht voor feestjes of vergaderingen. In het weekend zullen bezoekers iets kunnen drinken in het mooie pand.

Bram Defoirdt en Amber Muyshondt nemen restaurant Het Vossenhol in Tiegem over voor hun eventkantoor ‘Bazoeka’. © XC

Bram Defoirdt (32) uit Ingelmunster studeerde eventmanagement aan de Vives in Kortrijk. Hij heeft er al zes jaar opzitten bij een eventkantoor in Gent. In bijberoep had hij toen al een kleine zelfstandige zaak ‘Bazoeka’. Maar steeds meer klanten gaven aan dat ze nog meer wilden samenwerken met Bazoeka. “Bazoeka bleef maar groeien en het werd voor ons de tijd om de sprong te wagen en volledig voor onze zaak te gaan”, legt Bram Defoirdt uit.

Eigenlijk verkopen we rust aan onze klanten. Wij regelen alles, zodat iedereen optimaal kan genieten van het feest

Bram werkt samen met Amber Muyshondt (24) uit Gent. Ondertussen heeft het kantoor al ‘Strana’ uit Deerlijk overgenomen. Die zaak verhuurt allerhande materiaal voor feesten, zoals stoelen, tafels en springkastelen. Zij zetten het verhuur nu verder onder eigen naam.

De groene locatie op de as Waregem, Oudenaarde en Kortrijk is ideaal voor Bram. “We wisten dat de vorige uitbaters een overnemer zochten. Het pand was helemaal vernieuwd en beschikt over heel wat groen errond. Het is een ideaal pand midden in een oase van rust”, vertelt Bram. Het beschikt over evenementenruimtes en een vergaderzaal. Veel werk was er niet aan het gebouw, omdat het een viertal jaar helemaal vernieuwd was door de vorige zaakvoerders. “Hier en daar moest in de tuin wat opgeknapt worden, maar we zijn zo goed als klaar om de deuren open te gooien”, zegt Bram.

Iedereen kan er terecht om evenementen te organiseren. Dat gaat van personeelsfeesten tot een familiefeest. Dat kan in het ‘t Vossenhol maar ook op een zelfgekozen locatie. “Eigenlijk verkopen we rust aan onze klanten. Gedaan met zich druk maken om die ene ijstaart bij de bakker. Wij regelen alles, zodat iedereen optimaal kan genieten van het feest. We gaan vooral voor de persoonlijke touch. We begeleiden de mensen bij het plannen van hun evenement”, legt Bram uit.

In juni, juli en augustus zal je ook iets kunnen drinken in het ‘t Vossenhol. Voor Bram is dat geen probleem, hij heeft in zijn studententijd vaak bijgeklust in de lokale horeca. Hij is vooral heel tevreden met de overname van het pand. “We willen ‘t Vossenhol op die manier in zijn glorie herstellen“, besluit hij. (Xander Cottens)

Meer informatie over ‘Bazoeka’ kan je terugvinden op www.bazoeka.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.