‘t Torreke centraal bij toeristisch programma in Dadizele

Het toeristisch seizoen wordt feestelijk geopend met Rommemarkt in en rond 't Torreke. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Op 1 mei start het toeristisch seizoen in Dadizele. De gemeente organiseert dit jaar enkele nieuwe activiteiten. Zo is er binnenkort de eerste editie van de Troeventocht en de Vaderdagpicknick.

Vorig jaar kwam er vanop de oppositiebanken kritiek omtrent de weinige toeristische activiteiten die er binnen de gemeente werden georganiseerd. “Moorslede blijft met zijn toeristisch centrum Dadizele een bloeiende gemeente. De toeristische dienst probeert hier zijn steentje bij te dragen bij de organisatie van verschillende activiteiten. Dit jaar is de kalender behoorlijk uitgebreid”, aldus schepen van Toerisme Leen Uyttenhove (Pro).

Op 1 mei wordt het toeristisch seizoen officieel afgetrapt met de Pompeschittersrommelmarkt. Deze jaarlijkse activiteit wordt in samenwerking met de Gezinsbond Dadizele opgezet. Vanaf 7 uur kan men snuisteren op de rommelmarkt in de straten nabij ‘t Torreke. Daarna kunnen de aanwezigen genieten van een drankje met animatie in ‘t Torreke zelf. Dit tot 17 uur.

Vaderdagpicknick

Op zondag 6 mei vindt de allereerste Troeventocht plaats. Deze gezinsvriendelijke fietstocht van achtentwintig kilometer brengt de deelnemers doorheen Dadizele, Slypskapelle en Moorslede. De start van de tocht ligt ook in ‘t Torreke. Tijdens de tocht kan je op drie haltes stoppen voor een hapje en een drankje. Daar is telkens ook animatie voorzien. Onderweg kunnen de deelnemers letters sprokkelen. Met het gevonden woord, maakt men kans op een leuke prijs. Om 19 uur worden de winnaars in het gemeentelijk domein bekend gemaakt. Op 10 juni is er opnieuw afspraak in ‘t Torreke. Daar wordt dan de eerste editie van de Vaderdagpicknick georganiseerd. De Gezinsbond verzorgt er het terras, de dienst Toerisme zorgt voor de aankleding en animatie. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken op 17 en 24 juni tijdens de Kunstzomer. In ‘t Torreke kan men er werken bekijken van Carine Vandeweghe en Luc Braem. OC Sint-Idesbald ontvangt Heidi Six, Susy Desimpele, Jeroen Brulez en Marha Emelgem. In de foyer van De Bunder zullen werken hangen van Nikola Hendrickx. Op 24 juni zullen er ook enkele werken worden tentoongesteld in Mariënstede in Dadizele.

Artisanale markt

Op 8 en 9 september wordt er voor de tweede keer een kermisweekend georganiseerd. Op zaterdag gaat er een artisanale markt door in ‘t Torreke. De heemkundige kring organiseert er ‘s avonds voor de tweede keer een koekenworp. Ook de trottinettekoers komt terug naar Dadizele. Op zondag voorziet de dienst Toerisme animatie voor jong en oud met onder andere de Droomverteller en Mi Grande van Frank Poelvoorde. Het toeristisch seizoen wordt dit jaar afgesloten met een Urban Trail, in samenwerking met atletiekvereniging VAD. Deze Urban Trail gaat door op 30 november. Zoals het concept het voorschrijft, zal er door verschillende gebouwen kunnen gelopen worden. Wie meer informatie wenst omtrent het toeristisch aanbod in de gemeente kan terecht in het toeristisch kantoor in ‘t Torreke. “Vanaf zondag 1 juli tot en met zondag 9 september zal het toeristisch kantoor ook ieder weekend open zijn. Dit telkens van 11 tot 15 uur”, geeft de schepen nog mee. Jobstudenten zullen op dat moment de nodige informatie meegeven. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier