‘t Senter viert een jaar lang feest

Mathijs Huysentruyt, Veronique Decock, Carl Demets, Ann Gevaert, Filip Vanwildemeersch, Pol Loosveldt, André Deufraimont, Hilde Vromman © TVK
Redactie KW

Op 5 september bestaat buurthuis ‘t Senter tien jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Ann Gevaert (57) en Filip Vanwildemeersch (58) zijn enkele van de huidige stuwende krachten.

Op 5 september 2008 werd buurthuis ‘t Senter officieel geopend. “We hebben er lang moeten op wachten”, zegt Ann. Filip vult aan: “Dat ‘t Senter er effectief kwam, was vooral de verdienste van Daniël Gevaert (83), Godwin Devolder (61) en wijlen Pierre Vroman. Na negen jaar vechten voor een buurthuis kon men Jean de Bethune en de voormalige burgemeesters van Lendelede, Kuurne, Kortrijk en de directie van de lagere school overtuigen. De school is eigenaar van het gebouw. Onze Foyer is hun refter en de turnzaal fungeert bij ons als grote zaal.”

Enkel vrijwilligers

Het buurthuis draait volledig op vrijwilligers, in tegenstelling met de meeste ontmoetingscentra. “We zijn trots op onze vrijwilligers. Geen vrijwilligers is geen ontmoetingscentrum. Er zijn te veel mensen die we moeten danken. Toch even Henk Vandeginste noemen. Tijdens de opstart en de daaropvolgende vier jaar hadden we veel steun van Henk, toen onze gebiedswerker. Hij leerde hoe we ons buurthuis best runden. Nu hebben we een buurthuis in volle bloei”, zegt Ann trots

Het tienjarig bestaan wordt een jaar lang gevierd. Met Sente Kermis is er op zaterdagnamiddag 1 september een Blitz zomershow met animatie voor kinderen en op maandagnamiddag 3 september komt Lisa Del Bo met gouden klassiekers voor de senioren.

Op 18 november vindt de officiële viering plaats met de nodige speeches en daaropvolgende receptie.

Op 5 januari is er een vurige nieuwjaarsreceptie.

De Mens komt optreden op 16 februari met Beaufor in het voorprogramma.

Vrijdag 1 maart is het lachen met Steven Mahieu and the Young Ones. Op 23 maart is er een quiz voor alle verenigingen te voordele van Kom op tegen Kanker. Zaterdag 22 juni is er openluchtcinema Sentepolis.

Alles vindt plaats in en rond buurthuis ‘t Senter op het Sint Katrienplein 14. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier