‘t Rhodesgoed in Kachtem pakt uit met ovenschotels

Wim Degezelle en Hilde Donck in 't Rhodesgoed. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Ook in ‘t Rhodesgoed kun je nu terecht voor afhaalgerechten, maar ook dit keer pakken ze iets anders aan dan de collega’s. “De meesten mikken op het weekend, wij redeneren dat de mensen ook tijdens de week moeten eten”, doet Wim Degezelle met een kwinkslag uit de doeken.

Het is een drukte vanjewelste aan het Rhodesgoed als wij er onze wagen parkeren. Wandelaars – al dan niet met hond – en fietsers bij de vleet. Maar Wim Degezelle en Hilde Donck van brasserie ‘t Rhodesgoed blijven net als alle collega’s gesloten. “Jammer. We hadden nochtans onze voorzieningen genomen om op een veilige manier de gasten te ontvangen.”

“We hadden al een goede zomer achter de rug en nu hoopten we met een verwarmde tent achter onze zaak ook onze capaciteit wat op te trekken in de winter. Als je de toevloed aan volk hier in het bos nu ziet, doet dat wat pijn aan het ondernemershart natuurlijk.”

Niet van de gewone kaart

Maar stilzitten is niet aan de orde. Dus sprong men in ‘t Rhodesgoed ook op de takeawaykar. Hoewel Wim met zijn apotheek en Hilde als boekhoudster er nog een tweede job op nahouden, staken ze de koppen bij elkaar. “De meeste restaurants plaatsen iets van hun gewone kaart op hun takeawaymenu. Voor ons als brasserie wilden we dat anders aanpakken.”

“Samen met onze kok hebben leuke ovenschotels samengesteld. We hebben ook goed in gedachten gehouden dat de mensen ook tijdens de week graag iets komen halen dat ervoor zorgt dat ze niet te lang in de keuken moeten staan. We hebben ook aandacht voor de prijs die we democratisch houden. Ook de porties zijn voldoende groot en voor de kinderen hebben we een kidsformaat.”

Comfortfood dus, en dat gaat aardig over de toonbank. “Er kan hier enkel tijdens de week afgehaald worden, ‘s middags en ‘s avonds. Je kan de diverse ovenschotels ook diepgevroren meedoen, zodat je er meerdere kan bestellen die je ook later kan verorberen. We geven er ook een kleine handleiding bij, maar de bereidingswijze is vrij simpel. Om de drie, vier weken vernieuwen we ook ons assortiment.”

Voor u uitgetest

Wij lieten ons verleiden door een gratin met butternutpompoen, gehakt en puree. Butternut staat bij ons thuis niet vaak op het menu, maar we worden prettig verrast. De rijkelijke portie vormt na een kwartiertje in de oven een smeuïg geheel. Geproefd en lekker bevonden! De kinderen kozen de veilige optie, gehaktballetjes in tomatensaus met puree. Een klassieker die ook dit keer goed onthaald wordt. Op de afhaalkaart prijkt ook Albert, het eigen biertje van ‘t Rhodesgoed en zelfs een flesje huiswijn kan de ovenschotels flankeren.

www.rhodesgoed.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.