‘t Ponton in Oostende toont hun samenhorigheid met feelgoodfilmpje

WZC 't Ponton bleef niet gespaard van het coronavirus. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het woon-zorgcentrum ‘t Ponton in Oostende werd hard getroffen door de coronacrisis. Toch slaan medewerkers en bewoners er zich samen door en die samenhorigheid tonen ze nu met een feelgoodfilmpje.

Alle 78 bewoners en 98 medewerkers van woon-zorgcentrum ‘t Ponton in de Nachtegalenlaan in Oostende zijn ondertussen getest. Momenteel verblijven nog 12 bewoners op de covidafdeling. In totaal raakten meer dan 20 bewoners en meer dan 20 medewerkers met het virus besmet. “Die mensen tekenen positief bij de test, maar zijn niet ziek”, verduidelijkt directeur Conny Depotter. “We kiezen er echter voor om ze nog even op de speciale afdeling te laten. Wij kregen het inderdaad hard te verduren tijdens de coronaperiode.”

“Naast de vele schouderklopjes, attenties en begrip krijgen we heel vaak de vraag: ‘Oewist met jullie?’ Daar hebben we niet echt een antwoord op. Kunnen we zeggen goed, na 11 coronagerelateerde overlijdens? We bekijken het van dag tot dag. Met een traan, een lach en met nieuwe moed“, aldus de directeur.

Eén met de bewoners

Omdat niet alles negatief hoeft te zijn, maakten de medewerkers van het woon-zorgcentrum een video met wat positieve beelden. De songtekst zegt alles: ‘We are all in this together’. “De vraag kwam eigenlijk van dezelfde medewerkers die vier jaar geleden het filmpje voor ons 30-jarig bestaan in elkaar boksten”, legt Conny uit.

“Zo kwamen we op het idee om een nieuwe video te maken, maar om daar het positieve de bovenhand te laten halen. Daarin zitten wel wat beelden van het vorige filmpje verwerkt, zoals het tuinfeest. Er zitten zelfs beelden in verwerkt van mensen die niet ziek zijn, maar toch positief testten en op de covidafdeling verblijven. We willen iedereen meegeven dat we tussen de vele triestige momenten van de laatste maanden in ons woon-zorgcentrum, als team samen horen. We zijn één met de bewoners en dat is in ons filmpje duidelijk te zien.” (JRO)

Bekijk het filmpje hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=7J56IddrVkA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier