‘t Polderhart Zuienkerke zwaait turnjuf Nadine uit

© WK
Redactie KW

De kinderen van gemeentelijke basisschool ‘t Polderhart in Zuienkerke namen op de laatste schooldag afscheid van hun geliefkoosde turnjuf Nadine Van Renterghem.

Met 41 dienstjaren op de teller, vertrekt ze met pensioen. “Juf Nadine is hier een icoon, dus reken maar dat ze gemist zal worden”, zegt directeur Ingrid Igodt. “Een van haar grootste kwaliteiten is dat ze een echte teamplayer was, en ze had ook de special gave om iederéén mee te krijgen. Ook de minst sportieve leerlingen – op het einde van het schooljaar was er bijvoorbeeld geen enkele leerling die nog niet kon zwemmen.”

En de turnjuf bleek ook multi-inzetbaar. “Schoolfeest, bingoavond of kerstmarkt: juf Nadine was altijd de eerste en de laatste die klaarstond. Hoewel ze hier op papier maar halftijds werkte, had ze de passie van een voltijdse leerkracht. Ze is voor ons van onschatbare waarde geweest”, klinkt het nog. Juf Nadine kreeg van haar leerlingen en collega’s een bloemetje als afscheid. In het voorjaar werd ze ook al eens gevierd met een ludieke fietsproef.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier