‘t Paddestoeltje in Lichtervelde gaat maandag weer open

Kinderopvang 't Paddestoeltje in de Koolskampstraat in Lichtervelde. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Kinderopvang ‘t Paddestoeltje in Lichtervelde gaat maandag weer open met nieuwe uitbaters. De crèche was sinds vorige maandag gesloten door Kind en Gezin nadat de politie een onderzoek startte naar kindermishandeling.

De groepsopvang ‘Stann bvba – De Kikker’ uit Zeebrugge zal vanaf maandagmorgen de uitbating van ‘t Paddestoeltje voor zijn rekening nemen. “En wij zullen helpen zolang dat nodig is. Door deze ondersteuning blijven de plaatsen voor kinderopvang met inkomenstarief behouden in Lichtervelde”, luidt het bij Ann Seys. De ouders konden zaterdag al kennismaken met de groepsopvang.

Kindermishandeling?

De kinderopvang was sinds maandag 19 maart gesloten nadat een ex-werkneemster klacht had ingediend tegen zaakvoerster Chantal V. De beschuldigingen aan haar adres waren niet min: de Torhoutse zou kinderen dwangmatig hebben gevoederd, in onaangepaste kledij buitengezet en zelfs gebeten. “Zo iemand zou nooit meer met kinderen mogen werken”, klonk het.

Nachtje cel

Het Brugse parket onderzoekt sindsdien de zaak. Chantal V. werd vorige maandag opgepakt en dinsdag, na een nachtje in de cel, voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Sindsdien deed de zaakvoerster er alles aan om haar opvang zo snel mogelijk weer open te krijgen. “Zodra ze een geschikte verantwoordelijke vindt, die samen met haar werknemers de opvang wil openhouden, dan mag ‘t Paddestoeltje weer open”, klonk het eerder bij woordvoerster Leen Dubois van Kind en Gezin. Dat is nu dus gelukt.

(TV-foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier