‘t Oud Gemeentehuis heropende de deuren als brasserie en tearoom

Sébastien Saelens met dochter Louise (9) en de tweeling (3,5) Léonie (links) en Léane. (foto EDB)
Redactie KW

Met het heropstarten van de horeca kon Sébastien Saelens (36) uit Dottenijs ‘t Oud Gemeentehuis in het centrum van Rollegem heropenen. Het werd een tearoom en brasserie met tapas.

Sébastien Saelens wou meer dan enkel een café en koos voor een gezellige tearoom waar gezinnen ook een koffie, pannenkoek en ijsje kunnen krijgen. “Er is geen dergelijk concept in de omgeving en onze klanten vroegen er ook naar.”

“Het project stond klaar en normaal zou het café op 31 maart sluiten om een grondige renovatie te ondergaan en tijdens het paasweekend weer te openen”, begint Sébastien. “Toen ik voelde aankomen dat de horeca door de coronacrisis wel eens de deuren zou moeten sluiten, liet ik de bestelde materialen snel afgehalen. We hadden veel meer tijd om alles af te werken.” Ondertussen kreeg Sébastien al veel positieve reacties van Rollegemnaren.

Familiezaak

Sébastien, papa van drie dochters, nam in januari vorig jaar de zaak over van zijn ouders Léon Saelens en Dorine Dumortier. Léon die uit Rekkem kwam startte zijn traiteurdienst in 1976. Samen met Dorine die van Harelbeke afkomstig is bouwde hij ‘Huis Saelens’ uit. In maart 1986 werd zaal Domino en café ‘t Oud Gemeentehuis geopend en in 1989 volgt een uitbreiding van de feestzaal. 18 jaar geleden werd hun droom echter verstoord door een brand en jaren werk ging in rook op. Na de heropbouw opende in 2003 de vernieuwde zaal Domino. Hier schreef ook al Sébastien mee aan het verhaal. Nu runt Sébastien drie zaken helemaal aleen, nl Brasserie – Tearoom ‘t Oud Gemeentehuis, Feestzaal en Traiteur Domino Saelens en Louise Folie’s, een zaak met dagschotels die hij al sinds 2016 levert.

In ‘t Oud Gemeentehuis serveert Sébastien ook koude tapasplanken en croque uit het vuistje. “We werken elke maand met suggesties, zowel bij tapas als bij de bieren en de wijnen.” De zaak is nu ook op vrijdagavond open. Op zaterdag en zondag doorlopend open vanaf 10 uur. De andere dagen, behalve dinsdag en woensdag is de zaak ‘s middags en ‘s avonds open. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier