‘t Notenbalkje in nieuwe locatie

De uitbaters Diego en Donald Moniez met hun gezin in hun nieuwe locatie. © (Foto EG)
Redactie KW

Recent openden vader Donald Moniez en zoon Diego Moniez hun muziekwinkel ‘t Notenbalkje in de Zonnebeekseweg 86A in Ieper.

Muziek zit beiden in ‘t bloed. “Ik speel keyboard, accordeon en gitaar en zorgde ook voor de zang bij de groep The Dowals waarmee we 45 jaar lang tijdens diverse gelegenheden optraden”, vertelt Donald. “Ik ben toen ook begonnen met lesgeven aan huis omdat dit niet in Ieper werd aangeboden. Geleidelijk aan verkocht ik ook instrumenten die op folders te zien waren. In 1995 zijn we dan de muziekwinkel ‘t Notenbalkje in de Sint-Jacobsstraat in Ieper begonnen. De muziekband werd opgegeven omdat de tijd ontbrak, want ik spitste mij toe op de verkoop in de winkel en het lesgeven.” Zoon Diego erfde de muzikale gave van zijn vader: “Ik studeerde piano, gitaar en saxofoon wat ik aan de muziekacademie in Ieper leerde en ben dus eigenlijk beroepsmuzikant.”

Ruim muzikaal aanbod

Muziekhandel ‘t Notenbalkje verhuisde naar de Zonnebeekseweg toen daar een ruimere locatie vrijkwam. “We hebben hier veel meer ruimte, wat de mogelijkheid biedt om demo’s te geven, nieuwigheden te presenteren en een ruim gamma aan muziekinstrumenten tentoon te stellen. Wij beschikken hier ook over grotere leslokalen, wat toelaat om verschillende muziekinstrumenten bij ons te leren spelen: piano, keyboard, accordeon, gitaar (klassiek, akoestisch, elektrisch, bas), saxofoon, drum, viool, ukelele, ook muziekinitiatie voor de allerkleinsten en zang. Naast de verkoop van instrumenten en het volgen van muzieklessen, kan men bij ons terecht voor het huren van een instrument en alle herstellingen van muziekinstrumenten. Het publiek dat wij bereiken, varieert van 4 tot 86 jaar”, besluiten Donald en Diego.

(EG)

Info: ‘t Notenbalkje, Zonnebeekseweg 86A Ieper, 057 21 91 73, www.notenbalkje.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier