't MAG is het nieuwe project van de uitbaters van 'het Moreelsgoed' in Westdorp in Tiegem. De gloednieuwe bistro bevindt zich in het voormalig koetshuis links van het gekende gastronomisch restaurant. Dat de bistro nu opnieuw een plaats verovert op de gekende lijst hadden de uitbaters ook niet verwacht. "We hadden niks laten weten aan de Gault&Millau over ons nieu...

't MAG is het nieuwe project van de uitbaters van 'het Moreelsgoed' in Westdorp in Tiegem. De gloednieuwe bistro bevindt zich in het voormalig koetshuis links van het gekende gastronomisch restaurant. Dat de bistro nu opnieuw een plaats verovert op de gekende lijst hadden de uitbaters ook niet verwacht. "We hadden niks laten weten aan de Gault&Millau over ons nieuw restaurant of dat 't Moreelsgoed gesloten was. Ze zullen ons waarschijnlijk opgezocht hebben. We lagen er in ieder geval niet wakker van", vertelt Hilde Degezelle (50), mede-uitbaatster.Die bewuste maandag was het restaurant uitzonderlijk gesloten. De uitbaters hadden een etentje met vrienden. Omstreeks 16 uur bracht een journalist het nieuws met zich mee. "Het is een mooi verrassing, zeker en vast. Met Het Moreelsgoed hebben we er ook altijd ingestaan met minstens 15 op 20. Maar mensen moeten die lijsten niet overwaarderen. Het is een goede barometer maar het allerbeste is gewoon zelf langsgaan en proeven. Er zijn collega's waarvan ik vind dat ze zeker ook op die lijst mochten staan", vertelt kok Tom Loosveldt (51), alsook echtgenoot van Hilde. Wanneer en wie er langs gekomen is in 't MAG is niet geweten en dat vindt Hilde prima. "Dat is net het mooie aan Gault&Millau. Ze maken zich niet kenbaar en dus kan dat ook je werk niet beïnvloeden. We hebben geen enkel gedacht van wie het was of wanneer. Ze pakken ons iedere keer opnieuw", grapt Hilde verrast.Ondertussen is het restaurant al acht maanden open en dat blijkt een succes te zijn. "We hadden gehoopt zonder veel media-aandacht te starten. Rustig en met aandacht voor onze gasten, hier mag dat, vandaar onze naam. Maar toen kwam jullie krant op onze openingsdag langs. Op jullie Facebookbericht kwam veel reactie. Mensen belden ons zelfs op om ons te feliciteren", vertelt Hilde Degezelle.(XC)