‘t Lisblommetje in Zwankendamme raakt niet aan voldoende kleuters om verder te blijven bestaan

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Eind dit schooljaar moet het kleuterschooltje ‘t Lisblommetje in Zwankendamme zijn deuren sluiten. Tot 3 februari krijgt directrice Inge Dermul nog de tijd om twee extra leerlingen te vinden. De onderwijswet bepaalt dat wijkschooltjes minimum twaalf leerlingen in de kleuterklas moeten hebben.

Er zitten dit schooljaar amper tien kleuters in de enige kleuterklas van ‘t Lisblommetje langs de Lisseweegse Steenweg in Zwankendamme. Nog tot maandag heeft directrice Inge Dermul om het aantal leerlingen op te krikken tot de vereiste twaalf kleuters. “Dat zal niet lukken, tenzij er dit weekend nog een mirakel gebeurt“, zegt de directrice.

Zelfs een publieke oproep in de tv show ‘Gert Late Night’ op Vier en ‘Vandaag’ met Danira Boukhriss Terkessidis brachten geen zoden aan de dijk.

Concreet betekent dit dat ‘t Lisblommetje omwille van onvoldoende leerlingen volgend schooljaar geen recht meer heeft op Vlaamse onderwijssubsidies en dus op 30 juni zijn deuren zal sluiten. ‘t Lisblommetje is een wijkafdeling van de grotere school De Lisblomme in Lissewege.

Of de tien kleuters volgend schooljaar les zullen volgen in Lissewege, is niet zeker. “De ouders hebben de vrije schoolkeuze, het is aan hen om te beslissen of zij hun kinderen naar onze school in Lissewege sturen of naar een andere school”, aldus Inge Dermul.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.