‘t Kelderke krijgt cheque van 1.000 euro van bouwonderneming

In 2016 lanceerde de Drongense bouwonderneming Durabrik de actie ‘een hart voor mensen’. In elke gemeente waar ze een nieuw project starten, schenkt het bedrijf 1.000 euro aan een goed doel. Zo ook in Desselgem, waar Jeannette Destoop van ‘t Kelderke een cheque mocht ophalen.

Claudia Callens overhandigt de cheque aan Jeannette Destoop, in aanwezigheid van de burgemeester, schepen Maria Polfliet en enkele toekomstige bewoners. (Foto PNW)

Claudia Callens, directeur grondbeleid, overhandigde de cheque aan Jeannette Destoop, drijvende kracht achter de Waregemse organisatie. Ook burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen van Openbare Werken Maria Polfliet (CD&V) tekenden present, net als enkele toekomstige bewoners van de verkaveling. Die verkaveling in een zijstraat van de Ter Lindenstraat bestaat uit 14 woningen.

180 gezinnen

‘t Kelderke levert onder andere voedselpakketten voor mensen die onder de armoedegrens leven of tijdelijk hulp nodig hebben. “Ik ben doodgelukkig en heel dankbaar omwille van deze steun. Met dit bedrag zullen nog heel wat voedselpakketten gemaakt kunnen worden voor mensen die het echt nodig hebben”, vertelt Jeannette. ‘t Kelderke biedt tegenwoordig steun aan zo’n 180 gezinnen, die via OCMW Waregem doorverwezen werden.

Jeannette Destoop greep de gelegenheid aan om de werking van ‘t Kelderke nog wat nader toe te lichten. “Iedere maand krijgen we dankzij het systeem van de Europese overschotten een voorraad melk. Ook de serviceclubs in de stad helpen ons: zij doen regelmatig de ronde van alle bakkers in Waregem”, gaat ze verder. “Zo slagen we erin om altijd een ruim aanbod aan voedsel te hebben. Er staan 9 diepvriezers in ‘t Kelderke en die zijn bijna altijd gevuld.”

Delen, niet krijgen

“Verder organiseren we ook twee feestmaaltijden, met Kerstmis en op Nieuwjaarsdag. Die kunnen we houden dankzij onze vele sponsors”, aldus Jeannette. De oud-kleuterleidster haalt veel voldoening uit haar werk, al zijn er ook soms moeilijkheden. “We worden niet zo vaak bedankt, weinig van onze gesteunde mensen tonen hun appreciatie. Toch ben ik heel blij dat ik mag delen en niet moet krijgen”, besluit ze.

Ten slotte nam ook burgemeester Kurt Vanryckeghem nog eens het woord. “Ik wil Durabrik feliciteren met het project. We zijn heel trots op Jeannette en ‘t Kelderke, die dankzij deze financiële steun een nog mooiere feestavond voor kansarmen kunnen organiseren. Hopelijk kunnen we nog heel lang rekenen op onze Waregemse Moeder Theresa”, richtte hij zich tot Jeannette. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.