’t Hommelhof strijkt neer in Oostende met pop-up Watou@Sea

Vanaf deze week kan je in de Wittenonnenstraat terecht in een unieke pop-up Watou@Sea. Het bekende restaurant ’t Hommelhof uit Watou organiseert er tot eind dit jaar een take-away, met de bekendste gerechten uit het restaurant.

Chef Stefaan Coutteneye van ’t Hommelhof uit Watou zal samen met Els Dejonckheere de pop-up WATOU@SEA openen in de Wittenonnenstraat in Oostende. (foto PM)

’t Hommelhof uit Watou is al jaren een gevestigde waarde. Chef Stefaan Couttenye roert er al jaren in de potten en is dé pionier van de bierkeuken. Sinds deze week kan je zijn lekkerste gerechten ook vinden in de Wittenonnenstraat.

Els Dejonckheere, partner van Stefaan, zal instaan voor de pop-up. “Ik ben van Oostende afkomstig en tijdens de eerste lockdown was er hier al heel veel vraag naar gerechten van ’t Hommelhof”, vertelt ze. “Dat was veel heen-en-weer rijden, waardoor we het idee hadden om ook hier een takeaway te organiseren. Jammer genoeg was er toen op zo’n korte termijn geen locatie te vinden. Het moest iets zijn dat al wat in orde was, met een koeltoog en dergelijke.”

Ideale plek

“Ik wandelde vorige week door de Wittenonnenstraat en zag dat slagerij Géry gestopt was omdat de uitbaters met pensioen zijn. Ik was er even niet goed van, maar dacht toen: dit is dé ideale plek voor onze pop-up. Het is heel snel gegaan: Géry en zijn vrouw zagen het meteen zitten en waren erg enthousiast.” Vanaf zaterdag vind je dus de keuken van ’t Hommelhof goed voor een 13,5 op 20 in de Gault&Millau in Oostende. “Alles wordt in Watou gekookt en naar Oostende gebracht”, gaat Els verder. “We zullen voornamelijk specialiteiten serveren, zoals stoofpotjes, hammetje, lamsschouder… Alles met een touch of beer. Stefaan is gespecialiseerd in biergerechten en was al die jaren geleden een pionier hierin.”

Tot na kerstvakantie

De pop-up is er niet enkel voor de tijdelijke sluiting van restaurants en café’s, maar blijft tot na de kerstvakantie. “Je hoeft niet op voorhand te bestellen, maar kan ook gewoon binnenwandelen.”

“Of dit misschien een vaste zaak kan worden? Ik sta daar alvast voor te popelen”, glundert Els. “Ik heb jaren in de verkoop gewerkt en hou dan ook heel erg van het werk. Het restaurant in Watou gaat zeker nog niet stoppen, maar Stefaan heeft al jaren een tweede verblijf in Oostende… Dus wie weet”, knipoogt Els. (GLO)

Je vindt Watou@Sea in de Wittenonnenstraat 63. Open vanaf zaterdag 24 oktober om 9 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.