‘t Hommelhof serveert vier KLANK-borden in Watou

Chef Stefaan Couttenye en Els Dejonckheere van Gasthof 't Hommelhof. © MD
Redactie KW

Gasthof ‘t Hommelhof presenteert deze zomer vier KLANK-borden met Wassende Woorden met Miguel Bouttry, Gilles Renard, Anne Gies en zelfs Wim Opbrouck. Alexandra Van Steen zorgt voor een kindernamiddag.

Op vier avonden in juli organiseren Stefaan en Els van Gasthof ‘t Hommelhof KLANK-borden met Wassende Woorden met vier heel verschillende verhalen, waarna een maaltijd wordt geserveerd. “Door de coronamaatregelen zou het hier in kunstdorp Watou eigenlijk veel te stil en rustig worden. Het beeldend luik zit immers in een gedwongen quarantaine. Maar het woord houdt alvast niemand binnen. Daarom beslisten we om KLANK-borden te organiseren, met vier monologen, terwijl er genoten wordt van een lekker diner”, legt chef Stefaan Couttenye uit. “Het wordt dus ‘Viermaal woorden, Viermaal anders’ met diverse goede vertellers op een podium én lekker eten. We zorgen voor een gezellige avond met cultuur in beperkte kring tot maximum 60 personen. We werken daarbij enkel op reservatie via info@hommelhof.be of 057 38 80 24 of natuurlijk in ‘t Hommelhof zelf op het Watouplein 17. De deelnameprijs bedraagt 75 euro per persoon en we krijgen hierbij ook subsidie van de stad Poperinge.”

Programma

Op maandag 6 juli om 19 uur mag Miguel Bouttry (40), bekend als gids, auteur en romanschrijver de spits afbijten met ‘Verhalen uit de Westhoek’. Op woensdag 29 juli om 19 uur is professioneel praatjesmaker Gilles Renard te gast met troubadour Jitse Verschueren. Op maandag 10 augustus om 19 uur is Anne Gies van de partij. Bekend als stem op diverse radiostations, is zij stemcoach bij de publieke omroep. Als afsluiter van de woordenzomer komt ook Wim Opbrouck. Maar omdat hij het ook bijzonder druk heeft met zijn tv-werk, kon nog geen datum worden vastgelegd.

Kunst voor kinderen

Als extra wordt ook gezorgd voor kunst voor kinderen, dit op woensdag 5 augustus om 16.30 uur. Onder begeleiding van de Nederlandse schilderes en ook fotografe en striptekenares en zelfs schrijfster van voorleesboekjes Alexandra van Steen zullen kinderen tussen 5 en 10 jaar tijdens een workshop zelf verf maken. Kinderen betalen voor de workshop en het kindermenu 22 euro en de begeleidende volwassenen 65 euro. Er zit ook een huiskamerconcert met Paul Michiels aan te komen. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier