‘t Hoge maakt zich op voor kermis vol folklore

Matthijs Cool, Lode Vandenbussche, Sarah Callemein, Bram Casier, Bram Demeyer en Pascal Maes organiseren voor de derde keer de vernieuwde kermis op 't Hoge. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Een aantal jaren geleden zag het er niet zo goed uit voor de toekomst van ‘t Hoge Kermis. De toenmalige bestuursleden zetten de activiteiten stop. Maar gelukkig zorgde een nieuw bestuur ervoor dat dit stukje folklore in leven werd gehouden. Dit weekend staat al de derde editie van de vernieuwde kermis op het programma.

“We besloten destijds om een aantal veranderingen in te voeren”, vertelt Pascal Maes. “Het oude bestuur was alvast heel tevreden met de verderzetting van de kermis. Dit jaar gaan we op ons elan verder en blijft de programmatie grotendeels behouden.”

“Op zaterdag 12 oktober starten we opnieuw met een koers voor heren en dames. De wedstrijd is voor wielertoeristen en niet-aangeslotenen. De heren starten om 15 uur en leggen acht plaatselijke ronden af, in totaal 30 kilometer. De dames starten om 16.15 uur, voor hen zijn er vijf ronden, 19 kilometer in totaal. Nieuw dit jaar is het koerskafee onmiddellijk na de wedstrijd. DJ Ketonen zorgt voor de nodige beats en tussen 18.30 en 19.30 uur is er een happy hour. Aansluitend is er een rockoptreden van The Cave met natuurlijk nog een afterparty.”

“Op zondag starten we traditioneel weer met een concert om 10.30 uur”, vervolgt Lode Vandenbussche. “De Jeugdige Vrienden Hooglede-Gits en Koninklijke Harmonie Verenigde Vrienden Hooglede-Gits zorgen voor een aangename sfeer. In de feesttent kan er dan ‘s middags weer côte à l’os à volonté gesmuld worden. Kaarten hiervoor kosten 22 euro en in de prijs zit een aperitief en een ijsje. Vorig jaar konden we rekenen op zo’n 450 eters. We maken opnieuw gebruik van de grote tent van vorig jaar. Een dankwoordje overigens aan Lisette van café Parnassusberg omdat we weer gebruik mogen maken van de parking bij het café om daar onze feesttent te plaatsen.”

Kinderanimatie

“Na de maaltijd kunnen de kinderen zich nog uitleven op de kinderfuif,” geeft Bram Casier nog mee. “Dit is voorzien van 14.30 tot 15.30 uur met de nodige hits voor de kleinsten. Er is doorlopend ook kinderanimatie en er staan een paar kermiskramen. Verder staat er ook een springkasteel en een hindernissenparcours.”

“We zijn tevens nog op zoek naar medewerkers of mensen met ambitie die ons bestuur willen komen versterken. Matthijs Cool is overigens een nieuwe versterking in ons team.”

Kaarten voor het eetfestijn zijn te verkrijgen bij de bestuursleden of in café Parnassusberg. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier