’t Hof Verbrugge wil de aardappel weer de keuken in

Ann-Carol De Rudder (foto Sammy Declercq)
Ann-Carol De Rudder (foto Sammy Declercq)
Redactie KW

De aardappel verliest aan populariteit en wordt steeds vaker ingeruild voor pasta of rijst. Meer dan voldoende reden voor Ann-Carol De Rudder van ’t Hof Verbrugge om ‘de patat’ terug geschild en versneden naar voren te schuiven.

“Na een lange dag hebben de mensen geen zin meer om nog een portie aardappelen te schillen”, zegt Ann-Carol De Rudder. “Het was ongetwijfeld de meest gehoorde opmerking hier op de boerderij.” Zes jaar geleden nam ze ’t Hof Verbrugge over, de hoeve met bijhorende hoevewinkel die in handen van haar schoonfamilie was.

Vacuüm

“De aardappel had een ouderwets imago. Pasta of rijst was niet alleen eenvoudiger maar ook sneller klaar te maken. Daarom beslosten we met ‘t Hof Verbrugge om het lastige deel van koken uit de handen van de mensen te nemen. Door onze bintjes te schillen, ze tot frieten te versnijden en ze zo vacuüm te gaan verpakken, kan iedereen snel en eenvoudig in de keuken aan de slag met producten van eigen bodem. We zijn ervan overtuigd dat dit de motivatie kan zijn voor de opkomende generatie om de aardappel weer een plek in de keuken te geven .”

De vers gesneden en verpakte frietjes zijn te verkrijgen in ’t Hof Verbrugge, Knokstraat 1 in Aalbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.