’t Groot Verzet uit Marke fietst rit van 125 km tegen kanker

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De 1.000 km tegen Kanker kan opnieuw niet zoals anders georganiseerd worden tijdens het hemelvaartweekend. ’t Groot Verzet, een groep fietsers uit Sint-Eloois-Winkel en Marke en die ondertussen een trouwe deelnemer is geworden, fietste samen 125 km tijdens een rit in Zuid-West-Vlaanderen.

“De organisatoren van Kom Op Tegen Kanker werkten acht parcours over Vlaanderen uit”, vertellen de mensen van ’t Groot Verzet. Dit zijn Tom Decock, Stefaan Wallays en Els Vandeputte, Nico Vandemoortele en Patricia Soens, en Natascha Cottyn, die allen in Sint-Eloois-Winkel wonen en Krist Vandendriessche en Pia Dewulf die in Marke wonen. Zij fietsten op Hemelvaartsdag één van de acht parcours. “We hadden de keuze om één of meerdere van die parcours te fietsen tussen 10 en 16 mei”, vertellen de deelnemers.

‘t Groot Verzet koos ervoor om de rit in Zuid-West-Vlaanderen te rijden. Het is een lus van 125 km rond Torhout, Ieper en Diksmuide. De deelnemers vertrokken donderdagmorgen in Sint-Eloois-Winkel. “We kunnen gelijk waar op het parcours starten. Doordat niet iedereen op hetzelfde moment en op dezelfde plaats start én er nog eens keuze is tussen acht parcours kan alles coronaproof verlopen. We hopen natuurlijk wel op een ‘normale’ editie volgend jaar vanuit Mechelen”, luidt het.

Etentje

“Normaal kan je enkel deelnemen als je met je groep 5.500 euro inzamelt. Nu is het voor de deelnemers van andere jaren vrijblijvend. Vorig jaar hadden we al acties gedaan en was het geld al ingezameld. We stortten toen de helft van het startgeld, en nu storten we de andere helft. Meer kon niet, want we konden dit jaar geen activiteiten organiseren. Aan een takeaway begonnen we niet om niet in het vaarwater van andere verenigingen of zelfstandigen te zitten. We spraken in deze moeilijke tijden ook geen sponsors aan”, aldus de fietsfanaten.

Wie nog geld wil storten voor ’t Groot Verzet voor volgend jaar kan dat op de rekening BE14 7331 9999 9983 met als mededeling ‘Gift+ 170198444. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

“We hopen om dit jaar weer ons café op de San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel te kunnen uitbaten ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Ook met ons jaarlijks etentje hopen we weer te kunnen uitpakken”, besluit ze.

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier