’t Groot Verzet fietst weer voor Kom op tegen Kanker

Op de foto de bende van Wielertoeristenclub ”’t Groot Verzet” uit Sint-Elooiswinkel : Steven Soens, Dries Vuylsteke, Natascha Cottyn, Stefaan Wallays, op de fiets Nico Vandemoortele, Tom Decock, Pia Dewulf, Gino Provost en Krist Vandendriessche.© (Foto JS)
Op de foto de bende van Wielertoeristenclub ”’t Groot Verzet” uit Sint-Elooiswinkel : Steven Soens, Dries Vuylsteke, Natascha Cottyn, Stefaan Wallays, op de fiets Nico Vandemoortele, Tom Decock, Pia Dewulf, Gino Provost en Krist Vandendriessche.© (Foto JS)
Redactie KW

Twaalf vrienden uit de regio Sint-Eloois-Winkel fietsten tijdens de week van Hemelvaart ten voordele van Kom op tegen Kanker. “De 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker kon dan wel niet op een normale manier doorgaan, we hebben er toch iets moois van gemaakt.”

Reeds enkele jaren neemt ‘t Groot Verzet, een vriendengroep met sportievelingen uit de regio Sint-Eloois-Winkel, deel aan de 1.000 kilometer ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Door de coronacrisis werd de organisatie in een ander kleedje gestoken. Er waren verschillende fietslussen die in de week van 10 tot en met 16 mei konden afgefietst worden”, vertelt Marleen Dewulf.

De twaalf teamleden van ‘t Groot Verzet toonden zich in die week uiterst gedreven. Op donderdag fietsten de twaalf een grote lus. Er werd gestart aan ‘t Rijspoepke in Sint-Eloois-Winkel. Van daaruit ging het richting Passendale, Torhout, Diksmuide, Kemmel en Ieper. “Een tocht van 156 kilometer”, aldus Marleen. Verschillende leden fietsten de andere dagen ook nog een serieuze tocht. Uiteindelijk klokte ‘t Groot Verzet af op een totaal van 3609,73 kilometer. “Een mooie prestatie waar we toch wel fier mogen op zijn.”

Toch hopen de sportievelingen dat er volgend jaar een normale editie van de 1.000 kilometer ten voordele van Kom op tegen Kanker kan plaatsvinden.

“Die wordt normaal georganiseerd tijdens het Hemelvaartweekend van 26 tot en met 29 mei 2022. Plaats van het gebeuren is Mechelen. ‘t Groot Verzet is nu al ingeschreven.”

Giften steeds welkom

Wie de vriendengroep wil steunen in haar doel om geld bijeen te fietsen ten voordele van Kom op tegen Kanker kan vrijblijvend een bedrag storten op het rekeningnummer BE14 7331 9999 9983 met vermelding gift + 170198444. Vanaf 40 euro is de gift voor 45 procent aftrekbaar.

“We hopen om dit jaar iets te kunnen doen tijdens de San Silvestercross in december om nog wat geld in het laatje te brengen. Voorlopig is het nog niet duidelijk of de loopwedstrijd plaatsvindt. Het blijft afwachten.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier