‘t Giraffennest is een nieuwe kinderopvang in Gits

Greet Van Engeland opende recent een nieuwe kinderopvang 't Giraffenhuis in de Bruggesteenweg. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Recent opende een nieuwe kinderopvang de deuren in de Bruggesteenweg 306 in Gits. In ‘t Giraffennest zal onthaalmoeder Greet Van Engeland voor maximum acht kinderen zorgen. De opvang valt onder de dienst Landelijke Kinderopvang.

In de Bruggesteenweg in Gits, recht tegenover het bedrijf Dex, woont Greet Van Engeland samen met Michael Moyaert en baby Alice. “Oorspronkelijk ben ik van Lier afkomstig”, steekt Greet van wal. “De liefde bracht me naar West-Vlaanderen. Vorig jaar zijn Michael en ik in Gits komen wonen. Alice werd in juli dit jaar geboren.”

De start van een kinderopvang is de vervulling van een jarenlange droom: “Als 16-jarig meisje zorgde ik voor mijn pasgeboren nichtje en mijn mindervalide moeder. Ik zorgde altijd al graag voor anderen. Daarom zette ik tijdens mijn zwangerschap de stap om onthaalmoeder te worden. Ik behaalde al mijn diploma’s en getuigschriften om aan de slag te kunnen en volgde heel wat stages en bijscholingen.”

Greet ging op 1 oktober officieel van start. “Ik kon meteen starten met drie kindjes en in januari komen er nog twee bij. Er is dus nog wel wat plaats”, vertelt ‘tante Greet’. “Ik wil voor de kinderen zorgen in een huiselijke sfeer. Niet alleen de gezelligheid maar ook de veiligheid is belangrijk. Ons zwembad in de tuin hebben we intussen al dichtgegooid en vervangen door een grasperk om op te spelen”, lacht Greet.

‘t Giraffennest zal elke werkdag open zijn van 7 uur tot 18.30 uur. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier