‘t Ferm uit Rollegem-Kapelle verkoopt geschenkpakketten om werking te ondersteunen

Dit jaar is er geen kerstmarkt op 't Capellehof en dus kan 't Ferm daar ook niet zijn zelfgemaakte producten verkopen. Daarom hebben ze nu geschenkpakketten samengesteld die je kan bestellen en coronaveilig afhalen. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

‘t Ferm, de organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, ziet door de coronacrisis verschillende evenementen en activiteiten wegvallen. Met de verkoop van geschenkpakketten probeert de organisatie toch nog wat geld in het laatje te brengen om zo de werking te garanderen.

Binnen ‘t Ferm maken de gebruikers doorheen het jaar verschillende producten. Zo maken ze zelf ambachtelijke, confituur, advocaat en choco. In het houtatelier worden kleurrijke nestkastjes en voederhuisjes in elkaar getimmerd.

“Onze huisgemaakte en (h)eerlijke producten verkochten we de voorbije jaren tijdens het evenement ‘Kerst op ‘t Capellehof’. Maar door de coronacrisis werd dit evenement dat op vrijdag 11 december zou plaatsvinden, afgelast”, vertelt Danny Demeersseman van ‘t Ferm. De organisatie zag het voorbije jaar al verschillende evenementen wegvallen. Onder andere de Ferme Woensdagen werden dit voorjaar geannuleerd. Het coronavirus gooide ook roet in het eten bij de organisatie van de eerste editie van de Ferme Quizavond.

“Ook de Ferme Woensdagen werden dit voorjaar geannuleerd”

“Dergelijke evenementen brengen wel wat geld in het laatje om onze werking te garanderen.” Maar dat is dit jaar dus niet gelukt. Om toch wat geld in te zamelen, verkoopt ‘t Ferm nu geschenkpakketten. Deze kunnen besteld worden via www.fermpakket.be. De geschenkpakketten kunnen coronaveilig afgehaald worden op een afgesproken moment aan zaal De Kobbe.

‘t Capellehof

Ondertussen kijkt de organisatie ook al hoopvol naar de toekomst. Binnen het project van ‘t Capellehof is er ook een plaatsje voor ‘t Ferm. Ook Danny Demeersseman volgt de werkzaamheden op de voet.

“De dakwerken aan ‘t Capellehof lopen ten einde. Volgend jaar zou de verbouwing en de afwerking van de schuren starten. We hopen op het einde van 2021 onze intrek te kunnen nemen in de hoeve.”

Het gemeentebestuur licht binnenkort de huidige stand van zaken van het grote project in het centrum van Rollegem-Kapelle toe. “Door de coronamaatregelen kunnen we dat niet doen zoals gewoonlijk, met een infomoment in bijvoorbeeld de nabijgelegen kerk. We houden de bewoners en geïnteresseerden graag op de hoogte en organiseren daarom binnenkort een webinar”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD). Wie dat wenst, kan zich aanmelden voor die online vergadering. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier