‘t Ferm pakt uit met eigen kerstmarkt in Rollegem-Kapelle

Op vrijdag 14 december organiseert ‘t Ferm, een nieuw dagcentrum voor volwassenen met een beperking in Rollegem-Kapelle, een kerstmarkt op ‘t Capellehof. Dit doet ze samen met verenigingen en particulieren uit Ledegem. De avond start om 17 uur.

‘t Ferm organiseert een kerstmarkt in het Capellehof. Op de foto zien we Nicola, Tine-Manu, Danny, Zahira en Annemie met vooraan de streekproducten en de eigen producten. (Foto JS) © (Foto JS)

“Er vond al een overleg plaats, waar er onderling van gedachten gewisseld werd over de inhoud”, aldus Danny Demeersseman, “Zo willen wij vermijden dat standen te veel hetzelfde verkopen.”

‘t Ferm zal zelf ook een standje uitbaten op de kerstmarkt. Zo zijn ze samen met de zorgvragers al volop bezig met het afwerken van hun producten. Ze gingen samen met de gasten fruit plukken en verwerkten dit tot gelei en confituren.

Ideaal geschenk

“Nu zijn we volop bezig met de afwerking,” aldus Tine Vandamme, “het gaat dan om etiketten plakken op onze producten en deze in mooie geschenkverpakkingen stoppen. Zeker voor de feestdagen lijkt dit ons een ideaal geschenk. We zullen onze stand nog aanvullen met zelfgemaakte cakejes, koekjes, advocaat,…”

Enkele verenigingen schenken de opbrengst van hun standje aan ‘t Ferm. Zo zullen er ook zelfgebreide mutsen en croques verkocht worden.

De Gezinsbond zal zorgen voor eens standje voor de kids. Okra verkoopt pannenkoeken. Ook de Kerstman zal een bezoekje brengen aan de kerstmarkt.

Van alles wat

“Op deze manier hopen we nog meer naambekendheid te verwerven in de regio,” aldus Danny. “We willen op de avond ook onze werking in het daglicht plaatsen. Zo zal er op de achtergrond een presentatie afgespeeld worden met foto’s van ‘t Ferm.”

“We willen de hoeve ook heel gezellig inrichten. Er zullen strobalen, paletten en vuurkorven gebruikt worden om sfeer en gezelligheid te creëren.”

De Chiro is ook present en zal warme dranken verkopen. Ook wijnhandel Dupont serveert er zijn wijnen.

Luc Vandecasteele zal aanwezig zijn met een vuur, waarop hij zal smeden en mensen kunnen mee helpen. Koning Egel zorgt voor een bijkomende creatieve noot met gepersonaliseerde kerstkaarten en kerstballen.

De KSA bemant de stand met de streekbieren, terwijl de Landelijke Gilde en de KLJ frisdranken en bier zullen serveren. De KVLV verkoopt lekkere oliebollen.

Er zal ook kinderkledij verkocht worden en enkele dames verzorgen een stand met zelfgemaakte producten.

Ook de studenten van Vives Roeselare sluiten aan met een standje van steamcakes. Het belooft dus een gezellige en hartverwarmende kerstmarkt te worden. (LDE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.