‘t Eendenhof uit Veurne is ambassadeur ‘Ik koop lokaal’

Willem Dewicke van ‘t Eendenhof is in zijn nopjes.© MG
Willem Dewicke van ‘t Eendenhof is in zijn nopjes.© MG
Redactie KW

Voor de derde keer ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen op zoek naar ambassadeurs. Dat gebeurde via de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Met de campagne was het de bedoeling om de mensen bewust te maken van het belang van lokale handelaars. De consumenten konden hun stem uitbrengen en in Veurne kwam Hoevevlees ‘t Eendenhof als laureaat uit de bus.

‘t Eendenhof is een bedrijf dat gelegen is in de Rousdammestraat 35a in Avekapelle. Het is een familiebedrijf van Willem Dewicke, zijn zoon Roeland en dochter Griet, een boerderij met slagerij. “Alle dieren die op onze hoeve gekweekt worden, worden ook in ons eigen atelier versneden” zegt Willem Dewicke.

“Wij zijn een sprekend voorbeeld van wat de korte keten wordt genoemd in al zijn facetten. Het is ook zo dat wij onze ecologische voetafdruk bewust heel klein houden door ook onze eigen voeders te telen en door wind- en zonne-energie onze stroom zelf produceren.”

De boerderij was aanvankelijk gevestigd in Oostkerke, maar daar was geen ruimte om uit te breiden en in 1990 verhuisde de familie naar Avekapelle.

Streekproducten

Om de kwaliteit van het vlees hoog te houden worden de varkens op stro gekweekt. ‘t Eendenhof verkoopt vooral varkens- en runsdvlees. Enkele van hun producten, Kaantjes uit de Westhoek, West-Vlaams hoofdvlees en smout uit de Westoek zijn erkend als streekproduct.

‘t Eendenhof staat ook op heel wat wekelijkse markten, zoals Veurne, Kortemark, Gistel, Hooglede, Middelkerke en Diksmuide. (PBM)

Meer info: www.eendenhof.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.