’t Convent in Lo-Reninge stelt tuin ter beschikking als kampplaats

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Jeugdbewegingen die hun vakantieplannen in het water zien vallen, kunnen ook terecht bij ’t Convent 2.0. Eigenaar Dominique Pauwelyn zat vroeger zelf in de Chiro en wil zijn tuinweide tijdelijk ombouwen tot kampplaats.

Tal van West-Vlamingen stelden de voorbije week al hun weides of loodsen ter beschikking van verenigingen die door het noodweer niet kunnen kamperen in de getroffen regio’s. Meestal gaat het om landbouwers, maar ook Dominique Pauwelyn van ’t Convent 2.0 schiet nu ter hulp. Hij bouwde het voormalige sterrenrestaurant de voorbije jaren om tot een luxueuze eventlocatie, maar die wordt momenteel nog niet ten volle benut door de geldende coronamaatregelen.

“Toen ik bij de bakker hoorde dat veel jeugdbewegingen in allerijl op zoek moeten naar een alternatieve kamplocatie, dacht ik meteen aan mijn eigen tuin. Die bestaat uit twee grote stukken, waar die jongeren gratis hun tenten mogen opslaan en over water en elektriciteit kunnen beschikken. Bovendien mogen ze binnen gerust gebruikmaken van de vaste toiletten en onze professionele keuken, zodat dat in hygiënische omstandigheden kan gebeuren”, vertelt hij.

Dominique beseft dat zijn tuin en infrastructuur wellicht wat luxueuzer zijn dan wat de jongeren zelf in gedachten hebben. “Ik woon hier, dus ik kan zelf een oogje in het zeil houden. Voorts is het gewoon een kwestie van afspraken maken. Als ik te maken krijg met een gedisciplineerde kampleider of met kookouders die hun verantwoordelijkheid kunnen opnemen, zie ik daar absoluut geen graten in”, reageert hij.

Alleen in het hemelvaartweekend moet de keuken vrij zijn, want dan stond er al een pop-uprestaurant op de planning. Geïnteresseerde jeugdbewegingen kunnen Dominique bereiken via de contactpagina op www.convent.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten