‘t Beenhouwerietje in Roeselare heropent vrijdag: “Ik wil me niet zomaar gewonnen geven”

Frank wil het werk van bijna drie decennia niet verloren laten gaan, ondanks de moeilijke omstandigheden.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Frank wil het werk van bijna drie decennia niet verloren laten gaan, ondanks de moeilijke omstandigheden.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Vrijdag 5 maart heropent ‘t Beenhouwerietje in de Spanjestraat na anderhalve maand gesloten geweest te zijn. Ria, de vrouw van beenhouwer Frank, kampt met flinke gezondheidsproblemen. Even overwoog hij een definitieve sluiting, maar dat zou te gemakkelijk zijn, zo klinkt het. “De zaak betekent alles over ons, dat wil ik niet verloren laten gaan”, vertelt Frank.

‘t Beenhouwerietje vinden we al 28 jaar in de Spanjestraat 88, de authentieke ambachtelijke slagerij wordt met hart en ziel uitgebaat door Frank Goossens en zijn vrouw Ria Bosch. Sinds 19 januari bleven de deuren echter gesloten door de gezondheidsproblemen van Ria. “Het is een onvoorspelbaar moeilijke periode”, begint Frank te vertellen. “Aan de ene kant heb ik mijn zaak en de vele klanten waar ik in de loop der jaren een ongelofelijke band mee heb opgebouwd, aan de andere kant heb je de gezondheidsproblemen van Ria. De laatste weken heb ik heel veel nagedacht over de toekomst, maar ik wil niet bij de pakken blijven zitten.”

Dus besluit Frank om vanaf vrijdag 5 maart opnieuw te openen samen met zijn personeel en twee kinderen die een handje toe zullen steken. “Ik wil de draad opnieuw oppikken en het werk van de afgelopen decennia niet verloren laten gaan. Mijn vrouw was mijn rechterhand, stond me altijd bij in de winkel, maar dat lukt niet meer. Maar ik wil er zijn voor de klanten en ik doe het beroep enorm graag, bovendien is mijn vrouw in de buurt en kan ik er voor haar zijn indien nodig. De afgelopen maanden heb ik enorm veel steun gekregen van de vele klanten en dat werkt fijn en motiverend.” (TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.